WEK nieuws: 'WINTER ENDURANCE KAMPIOENSCHAP VAN START MET ZANDVOORT 500'Zandvoort, 2 november 2009 - Na een sensationele Dutch Power Pack-seizoensafsluiting tijdens de Formido Finaleraces, maken veel coureurs en monteurs zich gereed voor de Zandvoort 500, die op 7 november plaats vindt op Circuit Park Zandvoort. De 500 kilometer tellende wedstrijd is de eerste race van het Winter Endurance Kampioenschap 2009-2010.

De Zandvoort 500 vormt inmiddels al weer voor het negende jaar de start van het winterseizoen. Waar coureurs in de jaren ’90 hun helm nog voor een aantal maanden op mochten bergen, is het Winter Endurance Kampioenschap, met races in november, januari, februari en maart, inmiddels een “must” geworden voor elke coureur die ook in de winter wil racen. Veel bekende namen uit zowel de Dutch Power Pack-, als DNRT-series, grijpen het Winter Endurance Kampioenschap dan ook aan als een ideale voorbereiding op het nieuwe raceseizoen in 2010.

De deelnemerslijst voor de Zandvoort 500 telt ook deze editie weer een ruim aantal inschrijvingen. In Divisie I, de klasse voor raceauto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc, komen indrukwekkende auto’s aan de start zoals de Chevrolet Corvette Z06R GT3, Porsche 997 en Renault Mégane Trophy. Tevens telt de lijst maar liefst vijf DNRT V8 NASCAR-bolides, met onder andere de equipes Huub Vermeulen / Frits Hessing en Jan Evers / Frans Verschuur. Ook FIA GT coureur Mike Hezemans zal achter het stuur van een DNRT V8 plaats nemen. Jeroen Bleekemolen zal samen met Peter van der Kolk in een BMW 140GTR in actie komen.

In Divisie II, waar de auto’s worden ingedeeld met een cilinderinhoud boven 2000cc, maar onder 3000cc, staan titelhouders Rob de Laat en Theo de Prenter wederom met hun succesvolle BMW Compact Modified ingeschreven. In deze klasse nemen zij het op tegen onder andere de BRL Light van Simon Knap en Dick Freebird, een BMW 130i en een BMW M3. Divisie III wordt grotendeels bezet door Renault Clio’s. Zo vormen Pim van Riet en René Steenmetz een duo en zullen ook Max Braams en Laura Katsma, dit seizoen actief in de Formido Swift Cup, een Renault Clio besturen. Zij nemen het op tegen de kampioen van de Toerwagen Diesel Cup, Jeroen den Boer, die met een ‘dikke’ BMW 120d de strijd zal aanvangen.  De laatste klasse, Divisie IV, die beter bekend staat als de Diesel-klasse, herbergt auto’s als de BMW 120d, SEAT Ibiza en Volkswagen Golf.

Het programma vangt op zaterdag 7 november om 10.15 uur aan met de kwalificatie, waarbij alle equipes een half uur de tijd krijgen om de beste tijd te klokken en daarmee een goede uitgangspositie voor de race te realiseren. De race start om 12.00 uur en telt een lengte van 116 ronden of maximaal 4 uur.

Tijdens de Zandvoort 500 hebben alle racefans gratis toegang tot het duinterrein. Voor het rennerskwartier en het pitsdak bedraagt de entree € 12,00.  Kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene, hebben gratis toegang tot de paddock. Parkeren achter hoofdtribune is mogelijk voor € 7,00 per voertuig.

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

  


          

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f5c1bd
Onthoud mijn gegevens!