WEK nieuws: 'TEAM BLEEKEMOLEN WINT ZANDVOORT 500'De Zandvoort 500, de openingsrace van de Dutch Winter Endurance Series, is gewonnen door Michael Bleekemolen, Jan Lammers en Jeroen Bleekemolen met een Porsche 997 GT3 Cup. Maar liefst 49 auto’s namen deel aan de 500 kilometer tellende slijtageslag.

Bij aanvang van de kwalificatie openden de hemelpoorten zich om het Zandvoortse asfalt aanzienlijk lastiger te maken voor de deelnemende coureurs. Na tien minuten waren het Jeroen Schothorst en oud-winterkampioen Steven Gijsen die met hun Porsche 996 GT3 Cup de tijdenlijst aanvoerden. Lang konden zij niet van deze leidende positie profiteren, want de pole position werd uiteindelijk opgeëist door de Lammertink Porsche van Jan Storm en Duncan Huisman. De twee Porsche 997 Cup auto’s van Team Bleekemolen kwalificeerde zich als tweede en derde.
Marcel Broersma en Rob de Laat, de winterkampioenen van afgelopen seizoen, wisten zich op een achtste positie te kwalificeren, en zij trainden daarmee tevens naar de eerste positie in de divisie tot twee liter.

Met nog vijf minuten voor de officiële start van de race werd het publiek verrast door het ontbreken van de gehele top vier van de kwalificatie op de startopstelling. Een aantal teams had zich verkeken in het tijdschema en moest daardoor vanuit de pitstraat starten, waaronder de Lammertink Porsche, de Porsches van Team Bleekemolen en de BMW van JR Motorsport. Bij het vallen van de nationale vlag vertrok het grote veld voor de langeafstandsrace. Tijdens de openingsronde ging het echter fout in de Kumhobocht, waarbij Volkswagen coureur Dennis de Groot de gespinde Renault Clio van Mickey en Nol Bertram niet meer kon ontwijken. Naar aanleiding van dit incident moest De Groot voor controle naar het ziekenhuis, hier werd echter geen letsel geconstateerd.

De 500 kilometer werd niet door iedereen gehaald. Zo moest het duo Schothorst-Gijsen met technische problemen de wedstrijd verlaten en ook de fraaie BMW GTR van JR Motorsport haalde de finish niet.

Uiteindelijk was het Team Bleekemolen die na een goede inhaalrace en een uitstekende strategie als eerste over de streep kwam. Hiermee evenaarde het team het resultaat van vorig jaar. In divisie twee, met auto’s tot twee liter kwamen De Laat en Broersma als eerste over de finish. De diesel-klasse, divisie drie, werd gewonnen door Marcel Nooren en Johan Albers met hun BMW 120D. Dennis van Wijk en Ruben van Doorn pakten de overwinning in divisie vier.

Uitslag: 1. M. Bleekemolen/Lammers/J. Bleekemolen, Porsche 997 GT3 Cup, 117 ronden in 4uur1min.52,840sec. (124,79 km/uur); 2. Hart/den Otter/A. van der Zwaan, Porsche 997 GT3 Cup op 1min18,269; 3. Storm/D. Huisman, Porsche 997 GT3 Cup, op 2 ronden.

Klassewinnaars: Divisie 1: M. Bleekemolen/Lammers/J. Bleekemolen; Divisie 2: de Laat/Broersma, BMW 320i, 112 ronden; Divisie 3: Albers/Nooren, BMW 120D, 102 ronden; Divisie 4: Van Wijk/Van Doorn, BMW Compact 325, 106 ronden.

Volgende wedstrijd: zondag 9 december, 5 Stunden von Oschersleben (D)

Bron: Kees Koning, Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fa8619
Onthoud mijn gegevens!