WEK nieuws: 'Team Bleekemolen gaat voor prolongatie titel in Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009'Zaterdag 8 november gaat op Circuit Park Zandvoort het Winter Endurance Kampioenschap 2008-2009 van start. Uiteraard staan ook de Winterkampioenen van afgelopen seizoen, Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys en Jürgen Albert, weer aan de start. Zij komen tijdens de 500 kilometer lange slijtageslag in actie met een Porsche GT3 van het Sotrax Albert Motorsport Team.

Vorig seizoen wist Michael Bleekemolen na een spannende finalerace het kampioenschap op zijn naam te schrijven. Met een Porsche 997 GT3 nam hij het op tegen aansprekende auto’s als de Saker Sportscar, Marcos Mantis, BMW 320i WTCC en BMW M3 GTR. Het Winter Endurance Kampioenschap trekt naast de fraaie bolides doorgaans ook vele grote namen aan; zo prijken de namen van Jan Lammers, Allard Kalff, Tim en Tom Coronel regelmatig op de deelnemerslijst. En ook Sebastiaan en Jeroen Bleekemolen rijden komend seizoen ongetwijfeld een race bij het Sotrax Albert Motorsport Team.

Op herhaling?
Michael Bleekemolen: “Ik heb het vorig jaar tijdens het Winterkampioenschap ontzettend naar mijn zin gehad bij Sotrax Albert Motorsport. Het is een gezellig team met een stel prima monteurs. En het behalen van het kampioenschap smaakte bij ons naar meer, dus we gaan het dit jaar nogmaals proberen. Maar echt makkelijk zal het niet worden want er rijden een aantal behoorlijk snelle mannen mee.”

Slijtageslag 
De races in het Winter Endurance Kampioenschap staan bekend als slijtageslag voor zowel mens als machine. Hectische taferelen vinden plaats in de pits, waar de teams zo snel mogelijk hun pitstops proberen af te werken. Tijdens de races dient elk team minimaal drie pitstops met rijderswissel uit te voeren. Daarnaast zullen op sommige momenten de auto’s moeten worden voorzien van nieuwe banden en extra brandstof. De druk is daardoor niet alleen hoog bij de coureurs, maar ook bij de teamleden. Bij veel wedstrijden kwam het bij het vallen van de vlag aan op slechts enkele seconden die met een pitstop zomaar verspeeld hadden kunnen worden.

Kalender
Ook in komende winterseizoen telt het kampioenschap, net als voorgaande jaren, vijf races. Naast Circuit Park Zandvoort prijkt dit jaar voor het eerst het circuit van Hockenheim op de kalender.
Na het buitenlandse uitstapje staat de Nieuwjaarsrace op het programma, welke wederom voor het grootste gedeelte in het donker zal worden verreden. Na een 4-uurs race op Zandvoort op 8 februari, zal het seizoen op 8 maart traditioneel worden afgesloten met de Final 4.

8 november 2008:  Zandvoort 500 op Circuit Park Zandvoort
7 december 2008:  4 Stunden von Hockenheim (D)
4 januari 2009:   Nieuwjaarsrace, 4 uur op Circuit Park Zandvoort
8 februari 2009:  4 uur van Zandvoort, op Circuit Park Zandvoort
8 maart 2009:   Final 4, 4 uur op Circuit Park Zandvoort

Het programma vangt op zaterdag 8 november aan om 9.30 uur met de vrije training. Een uur later krijgen alle equipes twintig minuten de tijd om de snelste tijd op de klokken te zetten en daarmee de beste startpositie voor de race te verkrijgen.
De race start om 12.00 uur en telt een lengte van 116 ronden. Afhankelijk van neutralisaties zal de wedstrijd omstreeks 16.15 uur worden afgevlagd.

Bron: media Team Bleekemolen     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4e99e9
Onthoud mijn gegevens!