WEK nieuws: 'Star-Moto Racing pakt overwinning bij 4 stunden von Oschersleben'Oschersleben, 10 december  2006. De 4 stunden von Oschersleben, de tweede race in de Dutch Winter Endurance Series, is gewonnen door het Star-Moto Racing team met Maciej Stanco, Thomas Probst en Robert Lukas met een Porsche 997 GT3 Cup. Maar liefst 37 team verschenen aan de start op de Motorsport Arena Oschersleben.

Om 9 uur werd de dag aangevangen met de vrije training. Onder zonnige omstandigheden gingen de deelnemers de baan op om vertrouwd te raken met de Motorsport Arena Oschersleben. Tijdens de kwalificatie was het de Porsche van Star-Moto Racing die de eerste start positie wist te bemachtigen. Op de tweede plaats was het de bontgekleurde Marcos Mantis van Cor Euser en Jan de Wit. De Porsche 996 van Sotrax Albert Motorsport nam de derde startplaats in. De Saker Sportscar van Jadbalja Racing, in de vrije training nog geplaagd door technische problemen, wist een zeer nette vierde positie op te starting grid te behalen.

Om half 12 gingen de lichten op groen voor de vier uur durende slijtageslag. De start verliep zonder problemen. Bij het uitrijden van de eerste bocht verloor de Mosler MT 900R de controle, waarbij het contact met de vangrail het einde van de race betekende. Na twintig minuten racen raakte de Marcos Mantis van Cor Euser betrokken bij een aanrijding met twee andere auto’s, waarbij de race geneutraliseerd moest worden.
Na een uur racen was het nog steeds het Star-Moto Racing team dat met een minuut voorsprong op de Sotrax Porsche aan de leiding lag.
Benauwde momenten beleefde Tim Coronel met zijn BMW Compact. Met een afgebroken voorwiel kwam hij midden op het rechte stuk stil te staan. Echter door adequaat reageren van de baanposten kon een neutralisatie voorkomen worden.
Door een goed geplande pitstopstrategie en het vermijden van problemen was het Star-Moto Racing dat uiteindelijk de overwinning naar zich toe wist te trekken.
Het team van Rob de Laat en Marcel Broersma, met een BMW 320i ETCC, wist met hun overwinning in divisie II de leiding in het kampioenschap over te nemen.

Uitslag: 1. Stanco/Probst/Lukas, Porsche 997 Cup, 137 ronden in 4uur1min.4,187sec. (125,03 km/uur); 2. van Dijk/vd Berg, Saker Sportscar op 1 ronde; 3. Bouhuys/A. vd Zwaan/Albert, Porsche 996 GT3 Cup, op 1 ronde.

Klassewinnaars: Divisie 1: Stanco/Probst/Lukas; Divisie 2: de Laat/Broersma, BMW 320i, 131 ronden; Divisie 3: Abresch/Dekking, BMW 120D, 122 ronden; Divisie 4: P.Zwart/E.Zwart, BMW Compact 325, 124 ronden.

Stand kampioenschap:
1.  de Laat 40pt
1.  Broersma 40pt
3.  P.Zwart 30pt
3.  E.Zwart 30pt
5.  Bouhuys 28pt
5.  A. vd Zwaan 28pt
5.  Albert 28pt
5.  Den Boer 28pt

Volgende wedstrijd: zondag 7 januari 2007, Nieuwjaarsrace - Zandvoort (www.circuit-zandvoort.nl)

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2f45d2
Onthoud mijn gegevens!