WEK nieuws: 'ROB DE LAAT EN MARCEL BROERSMA WINTERKAMPIOENEN'Zandvoort, 11 maart 2007.

De Final Six, de laatste race in de Dutch Winter Endurance Series, is gewonnen door het team Van Dijk Inpijn Racing met Dirk van Dijk, Gert-Jan Inpijn en Theo v/d Berg met een Saker Sportscar. Door een goede klassering waren het echter Rob de Laat en Marcel Broersma die na afloop van de race tot kampioenen gekroond konden worden. Aan de vier uur durende race namen 59 auto’s deel.

Onder zonnige omstandigheden begon de racedag met de kwalificatietraining. De strijd om de pole position werd uiteindelijk gewonnen door Paul van Splunteren en Jan Storm met een Porsche 997 Cup. Vanaf de tweede plaats was het de Marcos Mantis van Eurotech Racing. De Renault Mégane Trophy van Wim Beelen en Mike Verschuur. De leiders in het kampioenschap, Rob de Laat en Marcel Broersma kenden geen goede kwalificatie met hun BMW 320i ETCC. Het duo vertrok van de elfde plaats.

Om 12.00 uur sprong het licht op groen ging de slijtage slag van start. De als vijfde getrainde equipe van VDI Racing, met een Saker Sportscar, had een goede start en wist tijdens de eerste ronde goed mee te strijden met de Eurotech Marcos om de tweede positie. De Marcos wist zich vervolgens nog naar de leidende positie te vechten, maar moest na een uur racen opgeven met motorproblemen. Na anderhalf uur racen werd de race geneutraliseerd doordat de Sotrax Albert Motorsport Porsche met een afgebroken achterwiel op een onveilige positie op de baan tot stilstand kwam. Een half uur later moest de wedstrijd wederom geneutraliseerd worden toen de Porsche van het Belgische First Motorsport.

Gedurende de race wisselende de Lammertink Porsche van Storm en Van Splunteren regelmatig van positie met de Saker van VDI Racing. Doordat team Lammertink nog een pitstop moest maken en een tijdstraf in moest lossen, kon Van Dijk Inpijn Racing de overwinning pakken. Rob de Laat en Marcel Broersma wisten met hun tweede positie in divisie II voldoende punten te scoren om het kampioenschap van de Dutch Winter Endurance Series op hun naam te schrijven. Titelkandidate Paulien Zwart werd aan het begin van de race getroffen door pech en werd vierde binnen haar klasse.


Uitslag:
1. van Dijk/ Inpijn/ van der Berg, Saker Sportscar,
    118 ronden in 4uur3min.3,469sec. (125,25 km/uur);
2. Storm/ van Splunteren, Porsche 997 Cup op 1min02,296; 3. Fridman/ Zelenov/ Shapovalov, BMW 320i ETCC
    op 2 ronden.

Klassewinnaars:
Divisie 1: van Dijk/ Inpijn/ van der Berg; Divisie 2: Fridman/ Zelenov/ Shapovalov, 116 ronden;

Divisie 3: Abresch/ Pastorelli/ K. Veltman, BMW 120D, 106 ronden; Divisie 4: Melse / De Prenter, BMW Compact 325i, 108 ronden.

Eindstand kampioenschap:
1.  Marcel Broersma  92
     Rob de Laat  92
3.  Paulien Zwart  80
4.  Dirk van Dijk  79
     Theo v/d berg  79

Zie ook: www.z-a-c.nl of www.dnrt.nl

Bron: Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, EssayProdukties.


Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
37e12d
Onthoud mijn gegevens!