WEK nieuws: 'Nederlands Winter Endurance Kampioenschap in Oschersleben'Zondag 10 december wordt op Motorsport Arena Oschersleben de tweede ronde van het spectaculaire Winter Endurance Kampioenschap (WEK) verreden.
In het vijfjarig bestaan van het WEK is het de vierde maal dat Oschersleben wordt aangedaan. Het 3,6 kilometer lange circuit, ten zuidwesten van Magdeburg in het oosten van Duitsland is voor de meeste Nederlandse deelnemers een uitdagend circuit, dus spanning is gegarandeerd.

Het WEK bestaat uit vijf langeafstandsraces en er wordt gestreden op de circuits van Zandvoort, Oschersleben en Assen. De organisatie is in handen van Circuit Park Zandvoort en de Stichting Dutch National Racing Team en wordt verreden over vijf wedstrijden.

In Oschersleben wordt een race verreden over vier uur met toerwagens in vier divisies. Divisie I is voor auto’s +2000cc, Divisie II -2000cc, Divisie III de -2000cc Diesel klasse en Divisie IV de BMW klasse.
Tijdens de wedstrijden dienen per auto minimaal drie pitstops met een rijderswissel plaats te vinden. In Divisie I komen zware kanonnen als Maserati 3200 GT, Porsche 996 GT3 en Marcos Mantis en aan de start. In Divisie II wordt de hoofdmoot gevormd door auto’s als de Renault Clio Sport en de BMW 320i WTCC. In Divisie III komen auto’s als de Volkswagen Golf TDI, de BMW 120D en de Seat Ibiza TDI aan de start. Verdere aanvulling komt van Divisie IV met onder andere de BMW 325i E30 en de fraaie BMW Compact 325.

De inschrijving voor de 4 uursrace in Oschersleben is inmiddels mogelijk. Het weekend zal op zaterdagmiddag om 13.00 aanvangen met de vrije trainingen, waarbij de teams zich ook nog kunnen inschrijven voor de kwalificatie en race, die op zondag zullen plaatsvinden. Om 11.30 zal zondag 10 december de vier uur durende slijtageslag van start gaan.

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dd7426
Onthoud mijn gegevens!