WEK nieuws: 'Danny van Dongen ‘man of the match’ tijdens 4 uur van Zandvoort'Zandvoort, 7 februari 2010. Na de ‘4 uur van Zandvoort’ was het feest: Danny van Dongen kwam als eerste over de finish met zijn Radical SR3-RS. De Zandvoortse autocoureur en zijn teamgenoot Marijn van Kalmthout werden desondanks niet gehuldigd. “We kregen een hele zware straf voor een klein foutje met onze pitstops”, aldus Van Dongen. “Daardoor vielen we terug naar de vierde plaats. Dat is zwaar balen en onverdiend. Aan de andere kant hebben we de potentie van de Radical SR3-RS laten zien. Deze auto, vanaf het komende seizoen de hoofdrolspeler in de nieuwe Radical Cup, kan Porsches en andere snelle sportauto’s verslaan.”  

De ‘4 uur van Zandvoort’ was de derde ronde van het Winter Endurance Kampioenschap op Circuit Park Zandvoort. Het startveld telde maar liefst 43 auto’s. De Radical SR3-RS van Danny en Marijn werd ingedeeld in de snelste klasse, waarin ook auto’s zoals de Porsche 997 GT3, Corvette GT3, DNRT V8 en Renault Mégane Trophy deelnamen. 
Danny en Marijn lieten zien dat zij al deze auto’s achter zich kunnen laten. “We hadden ons goed voorbereid”, aldus Danny. “Dat betaalde zich uit. De auto was perfect en de teamleden van Day V Tec, onder leiding van Davy Lemmens, zorgden voor goede en snelle pitstops. Marijn en ik reden continu in de voorhoede. Na drie uur racen hadden we al een voorsprong van bijna anderhalve minuut op onze directe achtervolgers opgebouwd. Uiteindelijk kwam ik onbedreigd als winnaar over de finish.”

Korte tijd later volgde de teleurstelling, toen de beide rijders een straf van twee ronden kregen opgelegd. Danny: “Marijn heeft te lang doorgereden. Het team had hem eerder de pits in  moeten roepen om het stuur aan mij over te geven. Ik vind dat een licht vergrijp, dat ons geen enkel voordeel heeft opgeleverd. De wedstrijdleiding had ons ook een lichtere straf kunnen geven, in dat geval hadden we toch nog gewonnen of hadden we in elk geval op het podium gestaan. Nu vielen we terug naar de vierde plaats.”


 
Danny zag toch nog een lichtpuntje. “De ‘4 uur van Zandvoort’ was pas onze tweede race met onze Radical. We hebben vandaag laten zien dat we met deze auto kunnen winnen van  sportwagens met veel meer motorvermogen. Met een rondetijd van 1:45 hebben we laten zien dat de Radical een hele snelle auto is, die bovendien betrouwbaar is. Dat is goed nieuws voor de rijders die dit jaar aan de nieuwe Radical Cup willen deelnemen.”   

Danny werd gesteund door onder meer Dunlop, Van Kalmthout Auto, Avery en Dutch Race Driver Academy.

Uitslag: 1. Hoevert Vos, Wilko Becker, Jeroen Schothorst en Harrie Kolen, Renault Mégane Trophy, 117 ronden; 2. Kees Bouhuys, Michael en Jeroen Bleekemolen, Porsche 997 GT3, op 51.974 sec; 3. Alex van ’t Hoff en Rick Abresch, Corvette GT3, op 1 ronde; 4. Danny van Dongen en Marijn van Kalmthout, Radical SR3-RS, op 2 ronden.

Bron: Danny van Dongen  


               
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
54b3cf
Onthoud mijn gegevens!