WEK nieuws: 'BERNHARD TEN BRINKE ZEGEVIERT TIJDENS ZANDVOORT 500!'ZANDVOORT, 09 NOVEMBER 2008 – Bernhard ten Brinke heeft zaterdag met overmacht de openingsrace van de Winter Endurance Kampioenschap (WEK) op zijn naam geschreven. In zijn Renault Mégane Trophy bleek de Equipe Verschuur-coureur samen met zijn teamgenoot David Hart onklopbaar tijdens de bijna vier uur durende Zandvoort 500. Met een dikke ronde voorsprong versloeg het rijdersduo de Porsche 997 GT3 van Duncan Huisman en Roeland Voerman. Ten Brinke’s teamgenoten Wilko Becker en Hoevert Vos kwamen als derde over de streep.

VRIJE TRAINING EN KWALIFICATIE
Aanvankelijk dacht Ten Brinke dit weekend niet aan de Zandvoort 500 te kunnen deelnemen, daar zijn oorspronkelijke teamgenoot Wim Beelen door ziekte geveld was. De Rotterdamse vastgoed entrepreneur David Hart bracht op het laatste moment uitkomst door zich op zaterdagochtend beschikbaar te stellen als vervanger. Ten Brinke haastte zich vervolgens richting de Noord-Hollandse badplaats om toch van start te gaan. Omdat de vrije training op dat moment al verreden was, moest Ten Brinke zich direct kwalificeren tegen de klok van 11:00 uur. Op de opdrogende 4,307 kilometer lange baan klokte de ondernemer uit Zeddam toch een zeer verdienstelijke vijfde tijd, ondanks dat hij als enige van de 47 deelnemers op regenbanden het asfalt had gekozen.

RACE
Bij de start van de 117 ronden lange race, greep Ten Brinke direct de koe bij de horens. In de openingsronde vocht hij een mooi duel uit met de Porsches van Paul van Splunteren en Duncan Huisman om vervolgens in de zesde ronde resoluut de leiding in de wedstrijd te grijpen. Die gaven Ten Brinke en Hart daarna niet meer uit handen, ondanks drie rijderwissels en een tijdstraf van 20 seconden vanwege het inhalen onder een gele vlag. Ten Brinke’s snelste rondetijd van 1:45.6 bleek tevens de maatstaf zaterdag op Circuit Park Zandvoort. Met een voorsprong van ruim één ronde op Equipe Huisman/Voerman werd de oranje Mégane Trophy met startnummer 104 tegen de klok van 16:00 uur als eerste afgevlagd, waarna Ten Brinke en Hart met smart hun overwinningstrofee in ontvangst namen.

BERNHARD TEN BRINKE: “Een bekend gezegde in de autosport luidt ‘To finish first, you first have to finish’, maar het had vandaag niets gescheeld of ik had niet eens aan de start gestaan. David Hart toonde zich een prima vervanger en teamgenoot. Hoewel deze Mégane Trophy flink verschilt van mijn wagen tijdens de World Series by Renault weekends (meer vermogen, downforce en wegligging), kwamen David en ik al snel goed op gang. Om de dag dan af te sluiten op de hoogste trede van het podium is natuurlijk de kers op de taart!”

UITSLAG ZANDVOORT 500 – ZANDVOORT, 08 NOVEMBER 2008
01. Bernhard ten Brinke / David Hart, Renault Mégane Trophy, 117 ronden, 3:48:16.468
02. Duncan Huisman / Roeland Voerman, Porsche 997 GT3, + 01 ronde
03. Wilko Becker / Hoevert Vos, Renault Mégane Trophy, + 02 ronden 

Insight F1 Motorsport Report namens Bernhard ten Brinke     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
ebef39
Onthoud mijn gegevens!