WEK nieuws: 'Afgetekende zege voor Team Bleekemolen in Winter Endurance kampioenschap'Sebastiaan Bleekemolen en Ronald van de Laar hebben de Zandvoort 500, de traditionele openingsrace van het Winter Endurance Kampioenschap, met een ruime zege afgesloten. Al halverwege de 4 uur en ruim vijfhonderd kilometer durende race hadden zij de concurrentie op ruim een ronde gereden, een voorsprong die in de tweede helft van de race geen moment meer in gevaar kwam. Ook de andere rijders van Team Bleekemolen presteerden bijzonder goed, in divisie III behaalden Pim van Riet en René Steenmetz als snelste Clio-coureurs de derde podiumplek.

Met vier eigen equipes en door de nauwe samenwerking met Sotrax Albert Motorsport was Team Bleekemolen goed vertegenwoordigd bij de seizoensopener van het Winter Endurance Kampioenschap.
In Divisie I, de klasse voor raceauto’s met een cilinderinhoud van meer dan 3000cc,  gingen drie Bleekemolen Porsches van start. Ronald van de Laar en Sebastiaan Bleekemolen kwalificeerden zich als snelste Porsche op de tweede plek, direct achter Jeroen Bleekemolen en Peter van der Kolk.
De start verliep voor Sebastiaan niet geheel volgens plan: “Het is me in mijn hele leven nog nooit gebeurd, maar nu sloeg bij de start mijn motor af. Normaal gesproken hebben we met deze auto een rollende start en dan gaat het goed, maar nu kwam ik pas als vijfde weg en moest ik flink aan de slag om de verloren posities terug te winnen. Gelukkig ging dat erg goed en kon ik alweer snel aansluiten achter Jeroen. Ik had een mooi gevecht met hem en in de Tarzanbocht raakten we elkaar zelfs even. Toen ik ook hem gepasseerd was kon ik vrijuit rijden en hoewel de baan erg glad was lukte het me om een flinke voorsprong op te bouwen.”

Ronald van de Laar nam het stuur na ruim een uur en twintig minuten van hem over en kon profiteren van de ervaring die hij dit seizoen heeft opgedaan in het Duitse ADAC GT Masters kampioenschap, waarin hij ook in de Porsche GT3 voor Team Bleekemolen uitkomt. “Dit seizoen hebben we ongelooflijk veel regenraces gereden, dus de bizarre omstandigheden van vandaag kwamen mij niet vreemd voor. De tractie van de auto in de regen is prima en hoewel het extreem glad was op de baan hebben we vrijwel foutloos gereden en konden we de zege zonder echte problemen veiligstellen.”


André de Vries en Sybren van der Goot reden dit weekend hun eerste meters in een Porsche, maar in de race was dat niet te merken, want de Porsche-debutanten reden naar een keurige vijfde positie overall. De Vries was dan ook zeer te spreken over de Porsche: “Al in de vrije training ging het erg goed, ik kon de snelle tijden die Michael Bleekemolen reed tot op 6/10 van een seconde benaderen, dus dat gaf vertrouwen. In de race pakte dat goed uit, want vanaf de elfde startpositie zijn we opgeklommen tot de vijfde plek en dat was meer dan ik vooraf durfde hopen in zo’n geheel andere auto.”
Zijn partner Van der Goot deelde zijn mening: “Alles ging perfect, de auto liep prima, de strategie van het team pakte goed uit en we hebben allebei erg sterk gereden. Ik ben bijzonder blij met dit resultaat en kijk alweer uit naar de volgende race.”

Sotrax Albert Motorsport, die een Porsche 997 GT3 inzet die bestuurd wordt door Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys en Jürgen Albert, werkt nauw samen met Team Bleekemolen.
Michael Bleekemolen startte vanaf een zesde positie op slicks en dat leek in de beginfase een goede keuze. Helaas begon het al vrij snel te regenen en moest hij binnenkomen voor andere banden. “Dat was erg jammer, want we hadden de snelheid goed te pakken en konden snel naar voren komen. Als de regen wat langer was weggebleven hadden we ver kunnen komen.”
Kees Bouhuys reed door de snelle wissel een korte tweede stint. “De regenbanden bouwden snel af, waardoor ik niet de snelheid kon rijden die we wilden. Het was daardoor niet mogelijk om de verloren posities weer snel goed te maken.”
Jürgen Albert koos voor intermediates en dat leek een goede keuze. Hij had echter de pech dat de uitlaatklem kapot ging, waardoor de Porsche te veel lawaai maakte en de auto andermaal moest binnenkomen. “Ik kwam daarna weer als 24e de baan op en dan weet je dat het moeilijk wordt. De auto liep verder perfect, we hebben alleen wat pech gehad met mechanische zaken, daar doe je niets aan”, verklaarde Albert.
Uiteindelijk wisten de drie coureurs de Porsche nog naar een tiende plek te rijden en gezien de omstandigheden was iedereen daar zeer content mee.

In divise III, voor auto’s met een cilinderinhoud tot 2.000cc, mochten Pim van Riet en René Steenmetz op het podium plaatsnemen.
“We hebben een geweldige race gereden, met name in de eerste stint heb ik enorm genoten van een geweldig gevecht met Christiaan Frankenhout. Heel bijzonder voor mij, want hij reed in de Clio waarin ik vorig seizoen kampioen werd”, glunderde Pim van Riet. “Het ging prima samen met René, we zijn de snelste Clio-rijders. Wanneer we constant blijven scoren kunnen we denk ik een eind komen in het Winter Endurance Kampioenschap.”
Ook Steenmetz kijkt met plezier op de race terug: “Het was een mooie, maar moeilijke race. Je moest ongelooflijk geconcentreerd blijven, want een foutje was op de spekgladde baan snel gemaakt. Ik kwam zelfs even in het grind terecht, maar gelukkig kon ik doorrijden. Ik besefte dat ik geen gekke dingen moest doen en dat heeft goed uitgepakt in een mooie podiumplek.”

Hans Bos en Alexander Keijzers bestuurden de tweede Bleekemolen Clio. Hans Bos: “Dit is echt mijn weer. Ik vind het heerlijk rijden in de regen, het kan mij niet nat genoeg zijn. De beginfase van de race was hectisch, er gebeurde van alles om me heen. Gelukkig kon ik om alle moeilijkheden heen rijden, ik ben zelfs niet één keer gespind. Ook de samenwerking met mijn partner Alexander Keijzers ging perfect, we leren veel van elkaar. We hadden vlotte wissels en zijn zevende geworden in onze klasse. Ik heb ook de snelste rondetijd van alle Clio’s gereden, daar ben ik ook erg blij mee!”
Alexander Keijzers reed net als Bos een gedegen wedstrijd. “Met de ervaring die ik dit jaar in de Clio heb opgedaan kon ik goed meekomen in dit veld. We hebben een stabiele race gereden zonder incidenten, dus dat is in zo’n lange afstandsrace geweldig.”

De volgende wedstrijd in het Winter Endurance Kampioenschap is de Nieuwsjaarsrace, die wordt gereden op zondag 3 januari 2010 op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag Zandvoort 500
7 november 2009, Circuit Park Zandvoort:

1. Sebastiaan Bleekemolen / Ronald van de Laar, Porsche 997 GT3 Cup, 101 ronden in 4:01.09.446 (108,23 km/uur);
2. Hart / Pastorelli, V8 Star op 58,157 seconden;
3. Vos / Becker / Kolen, Renault Mégane Trophy, op 1 ronde;
5. Sybren van der Goot / André de Vries, Porsche 997 GT3 Cup;
10. Kees Bouhuys / Jürgen Albert / Michael Bleekemolen, Porsche 997 GT3 Cup;
11. Pim van Riet / René Steenmetz, Renault Clio (3e in divisie III);
16. Hans Bos / Alexander keijzers, Renault Clio (7e in divisie III).

Bron: Team Bleekemolen

  


          

     
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5d9c5e
Onthoud mijn gegevens!