WEK nieuws: '4 UREN VAN ZANDVOORT GEWONNEN DOOR VDI RACING'Zandvoort, 11 februari 2007. De 4 uren van Zandvoort, de vierde race in de Dutch Winter Endurance Series, is gewonnen door het team Van Dijk Inpijn Racing met Dirk van Dijk en Theo v/d Berg met een Saker Sportscar. Aan de start verschenen maar liefst 50 auto’s

Om tien uur werd de dag aangevangen met de kwalificatietraining. Onder zeer vochtige omstandigheden streden de teams om de pole position. Het team van Eurotech Racing, rijdend met een Marcos Mantis, wist uiteindelijk de eerste startpositie te behalen. Vanaf de tweede plaats vertrok Team BDR, van Jaap en Oscar Wilkens, met een Porsche 996 Cup. De Porsche 996 van het Belgische First Motorsport mocht uiteindelijk van de derde positie de race beginnen. De leiders in het kampioenschap, Rob de Laat en Marcel Broersma vertrokken vanaf de zesde plaats met hun BMW 320i ETCC.

Net iets na 12 uur ging de race van start, waarbij de Marcos van Eurotech Racing slecht weg kwam. Daarentegen kende First Motorsport een prima start en wist dan ook de leiding over te nemen. Gedurende de eerste ronden kon het publiek genieten van een fraai gevecht tussen de Saker Sportscar van VDI Racing en de BMW 320i van MDM McGregor. Dit gevecht werd echter onderbroken door de eerste neutralisatie van de wedstrijd. Ook een Renault Clio van Equipe Verschuur moest na twee uur het strijdtoneel verlaten, na hardhandig contact met de McGregor BMW. Met nog 40 minuten te gaan werd de wedstrijd wederom geneutraliseerd, nadat de BRL Light van Team Hylkema op een gevaarlijke locatie op de baan tot stilstand kwam.

Door technische problemen bij het team van Sotrax Albert Motorsport, de opgave van de Eurotech Marcos en een vertraging in de strategie van Team BDR wist de Saker van VDI Racing de leiding over te nemen en deze vrijwel constant in handen te houden. Na 4 uur racen was het dan ook de fraaie rode sportscar van Van Dijk Inpijn Racing die als eerste de zwart/wit geblokte vlag passeerde.

De gele BMW 320i van Broersma en De Laat behaalde wederom een overwinning in de divisie 2. Paulien Zwart behaalde, samen met Tom Coronel en Erik Zwart, haar tweede overwinning in divisie 4 en blijft daarmee tweede in de stand om het kampioenschap. VDI Racing behoudt, na het winnen van de 4 uren van Zandvoort, uitzicht op de titel.

De laatste race zal verreden worden tijdens de Final Six op 11 maart op het Circuit Park Zandvoort.Klik hier voor de complete uitslag.

Uitslag:
1. van Dijk/ van der Berg, Saker Sportscar, 114 ronden
    in 4uur4min.9,551sec. (110,95 km/uur);
2. J. Wilkens/O. Wilkens, Porsche 996 Cup op 1min53,433;
3. Haane/Waaijenberg, Porsche 996 Cup  op 1 ronde.

Klassewinnaars:
Divisie 1: van Dijk/ van der Berg;
Divisie 2: De Laat/Broersma, BMW 320i ETCC, 112 ronden;
Divisie 3: J. Mul/Maas/de Groot/C.Mul,
               Volkswagen Golf TDi 102 ronden;
Divisie 4: P.Zwart/E. Zwart/Tom Coronel,
               BMW Compact 325i, 106 ronden.

Stand kampioenschap:
1.  Marcel Broersma 76
     Rob de Laat 76
3.  Paulien Zwart 70
4.  Dirk van Dijk 59
    Theo v/d berg 59

Bron: Media CPZ
Foto: Chris Schotanus, EssayProdukties
/  PhotoMepo.nl

Volgende wedstrijd: zondag 11 maart 2007, Final Six - Zandvoort

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
fe5749
Onthoud mijn gegevens!