WEK / BRL nieuws: Fanzonely - Primeur Talent Development Car P1: “deze auto is super!”



Het debuut van Fanzonely’s Talent Development Car P1 in de Nieuwjaarsrace van afgelopen weekend was zeer succesvol, ondanks dat de omgetoverde BRL Light een half uur voor de finishvlag stilviel. “Als je met een nieuw team en een volledig nieuw opgebouwde auto drieënhalf van de vier uur om de overwinning mee kan strijden, dan doe je het helemaal niet verkeerd”, concludeerde teambaas Ruud Hartvelt na afloop.



Sterk debuut

Ook rijders en engineers waren na afloop zeer te spreken over het resultaat dat de auto boekte. Liroy Stuart en Henk Vuik Jr., die de zieke Niels Hartvelt verving, waren zeer enthousiast. “Deze auto is super”, vertelt Vuik na een goede eerste stint. Vuik maakte op zaterdag tijdens de vrije trainingen pas zijn eerste meters in de auto, terwijl Stuart al eerder voor Team Fanzonely testte. Stuart: “de auto is erg goed. Je weet precies wat hij gaat doen als bijvoorbeeld de achterkant uitbreekt en kan dat vervolgens mooi opvangen.” Beide coureurs gingen dan ook al snel erg hard. Na een korte kwalificatie belandde behaalde het team de tweede startplek in Divisie II. Na de juiste keuze om op regenbanden te starten volgde een goede eerste stint door Henk Vuik. Ook Liroy Stuart wist in zijn stints competitieve tijden op de klok te zetten. Na twee uur en drie kwartier kreeg het team te kampen met een elektronisch probleem. Aanvankelijk kon de auto na een ongeplande pitstop weer verder, maar kort nadat Stuart weer plaats achter het stuur had genomen viel de auto stil. Dat betekende een half uur voor het einde het slot van de race voor het team.

Doorontwikkeling op volle toeren
Het Jong Talent Programma draait inmiddels weer op volle toeren. De engineers gaan de komende weken aan de slag met het doorontwikkelen van de auto voor de 4-uur van Zandvoort op 8 februari. Ook de ervaringen van dit weekend worden daarin meegenomen.

Meer info: www.jong-talent.nl

Fanzonely wordt ondersteund door:
Dunlop - HTS Autotechniek Arnhem - ROC Aventus - Hamer Installatietechniek - Koni - BRL Association

Tekst: Stefan van den Boom, Communicatie & PR, Fanzonely

  





















   



  




  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
5ec6df
Onthoud mijn gegevens!