DWES nieuws: 'Nieuwjaarsrace 2008 - Spectaculaire primeur: racen in het donker.'Op zondag 6 januari zal de traditionele Nieuwsjaarsrace op Circuit Park Zandvoort worden verreden, de eerste race van het jaar meetellend voor de Dutch Winter Endurance Series 2007 - 2008. Circuit Park Zandvoort start het jaar, waarin zij haar 60-jarig jubileum viert, hiermee spectaculair. Voor de eerste maal in de geschiedenis van de racepiste zal er namelijk in het donker worden gereden.

Racen in het donker
Kwam het de afgelopen jaren reeds een aantal malen voor dat de wedstrijd bij schemering werd afgevlagd, dit keer wordt er echt geracet in het donker! De Nieuwjaarsrace start namelijk ’s middags om 15.00 uur en zal om 19.00 uur worden afgevlagd. Vanaf circa 17.00 uur is het volledig donker, dus zullen de deelnemers ruim twee uur lang in de duisternis rijden. Voorafgaand aan de start van de race, vindt een kwalificatie plaats. Deze zal om 12.20 uur aanvangen. Om de veiligheid van deelnemers en de organisatie te garanderen, zullen de baanposten langs het circuit worden verlicht.

Fraai startveld
Tijdens de Nieuwjaarsrace zal er worden gestreden in vier divisies. Divisie I wordt bezet door auto’s met meer dan 2000cc. Fraaie GT’s als de Porsche 997 GT3 Cup, Maserati 3200GT en Saker Sportscar zullen in deze klasse aan de start komen. Auto’s als de Renault Clio Sport, Suzuki Swift en BMW 320i zullen in divisie II strijden. Divisie III staat beter bekend als de diesel-klasse. Hierin verschijnen auto’s als de Volkswagen Golf TDI, BMW 120D en Seat Ibiza Cupra TDI. Verdere aanvulling komt van Divisie IV met daarin BMW’s met een maximum motorinhoud van 2500cc.

Klassement
Na twee verreden races van de Dutch Winter Endurance Series gaat Michael Bleekemolen aan de leiding in het kampioenschap. Kevin Veltman staat door zijn goede prestaties in divisie III op de tweede plaats in het klassement. De winterkampioenen van vorig jaar Rob de Laat en Marcel Broersma staan op de derde plaats in het kampioenschap.

Gratis toegang
De toegang tot de Nieuwjaarsrace is gratis; duinen, tribune en paddock zijn vrij toegankelijk. Bezoekers die met de auto komen, kunnen hun auto voor € 7,00 op de Bavaria Paddock parkeren.

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties.

     


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
eec426
Onthoud mijn gegevens!