DWES nieuws: 'Michael Bleekemolen winterkampioen'Zandvoort, 2 maart 2008. Michael Bleekemolen (Aerdenhout) heeft de titel gewonnen in de Dutch Winter Endurance Series 2007/2008. Bleekemolen (58) won de vier uur durende Final 4, de vijfde en beslissende race van het kampioenschap verreden op Circuit Park Zandvoort. Hij deelde een Porsche 911 GT3 van Sotrax Albert Motorsport met zijn zoon Sebastiaan en met Jürgen Albert (D) en Kees Bouhuys. Michael Bleekemolen won de wintertitel ook al in het winterseizoen 2003/2004.De vier Porsche-coureurs eindigden na vier uur racen als winnaars  in het veld van ruim 50 auto’s. Dat was voor Michael Bleekemolen meer dan genoeg om de titel veilig te stellen. ‘Bleek’, die het laatste uur van de race voor zijn rekening nam, kreeg het niet cadeau. “Ik had vreselijk veel last van onderstuur. Het was zo erg dat ik bang was dat ik de finish niet zou halen. Ik heb echt op uitrijden gereden.”
Michael zou aanvankelijk helemaal niet aan de Dutch Winter Endurance Series deelnemen. ”Kees Bouhuys van Sotrax Albert Motorsport heeft mij overgehaald. Hij heeft mij diverse keren gevraagd. Uiteindelijk ben ik blij dat ik ben ingestapt. Ik heb een hele leuke tijd gehad, bij een goed en gezellig team met goede monteurs.”

Michael Bleekemolen won met een Porsche 911 GT3 van Team Bleekemolen de Zandvoort 500, de eerste race van de Dutch Winter Endurance Series. De rest van het kampioenschap kwam hij uit voor Sotrax Albert Motorsport. Het team won, naast de Final 4, ook de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort. Op het circuit van Oschersleben (D) eindigde de equipe als derde, op TT Circuit Assen als tweede.
Michael Bleekemolen komt dit seizoen uit in de nationale Renault Clio Cup. “Daarnaast ga ik met een Porsche leuke dingen doen in een andere klasse dan de Porsche Supercup”, aldus de man die al sinds zijn autosportdebuut in 1971 in de voorste gelederen van het startveld te vinden is.        

        

Uitslag Final 4, 2 maart 2008, Circuit Park Zandvoort:
1. Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Jürgen Albert en Kees Bouhuys, Porsche 911 GT3, 120 ronden in 4:02.55.404; 2. Duncan Huisman, Roeland Voerman en Michiel Smits, Porsche 911 GT3 RS, op 10.343; 3. Laurens Meijer en Herbert Boender, Saker GT 2000 Turbo, op 2 ronden.

Eindstand na vijf races: 1 Michael Bleekemolen 88; 2. Kevin Veltman 82; 3. Jürgen Albert, Pim van Riet en Robert van den Berg 68.

Bron: www.raceplanet.nl

    

  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
afb030
Onthoud mijn gegevens!