DWES nieuws: 'MICHAEL BLEEKEMOLEN PAKT TITEL DUTCH WINTER ENDURANCE SERIES'Zandvoort, 2 maart 2008. Michael Bleekemolen, Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Sebastiaan Bleekemolen hebben de Final 4 op Circuit Park Zandvoort gewonnen. Het viertal kwam uit in een Porsche 997 GT3 voor het team van Sotrax Albert Motorsport. Met deze overwinning schreef Michael Bleekemolen ook het winterkampioenschap op zijn naam. De 58-jarige Aerdenhoutse coureur mag zich voor de tweede maal in zijn carrière winterkampioen noemen. Concurrent Kevin Veltman eindigde als eerste in zijn divisie, maar kwam uiteindelijk zes punten te kort op “de Bleek”.

Kwalificatie
Onder zonnige omstandigheden werd om 10.00 uur het circuit vrij gegeven voor de 53 ingeschreven teams. De pole position werd een prooi voor de Renault Mégane Trophy van Bernard ten Brinke en Mike Verschuur. Op een achterstand van 2,5 seconden volgden Duncan Huisman, Roeland Voerman en Michiel Smits met een door Equipe Verschuur geprepareerde Porsche 997 GT3 RS. De derde positie op de startopstelling werd opgeëist door Ronald van der Laar en Tim Buijs, eveneens uitkomend met een Porsche GT3. De pole position in Divisie II werd gepakt door Robert van den Berg en Pim van Riet. Rick Abresch en Kevin Veltman kwalificeerden zich als beste in Divisie III. In Divisie IV werd de snelste tijd gereden door Dennis van Wijk en Ruben van Doorn met een BMW Compact.

Beginfase
Bij de start van de race kwam de Volkswagen Golf van het Jaguar Racing Team in contact met de Alfa 147 GTA van het Vekra CSMS Racing Team, nadat de Alfa niet goed van zijn plaats kwam. De Marcos Mantis van Cor Euser en Jan de Wit kende een succesvolle start. Hetzelfde gold voor de Saker van het VDVL Racing team. De Sotrax Porsche kwam minder goed van zijn plek en moest beginnen aan een inhaalrace. Deze inhaalrace werd makkelijker door het uitvallen van de VDVL Saker die op dat moment op een tweede plaats reed. Na een uur racen leidde de Verschuur Porsche, mede doordat de Mégane Trophy een vroege pitstop maakte. Divisie II werd nog altijd aangevoerd door Van den Berg en Van Riet in de Renault Clio Sport van Harders Plaza Racing. Abresch en Veltman leidden na zestig minuten in Divisie III en Van Wijk en Van Doorn reden aan kop in Divisie IV.

Problemen
Na twee uur racen leek de overwinning voor de Mégane Trophy niet meer mogelijk. Geplaagd door problemen met de dynamo konden zij de leidende positie niet langer behouden. Aanzienlijk beter verging het de Sotrax Porsche, na 120 minuten racen leidde de equipe voor de Verschuur Porsche. De Renault Clio van Harders Plaza wist nog steeds de eerste positie in Divisie II te behouden. Ook in Divisie III bleef de leiding ongewijzigd. Van Wijk en Van Doorn voerden de ranglijst aan in Divisie IV. De directe concurrentie van de BMW equipe, Paulien Zwart en Pieter Schothorst, werd geplaagd door technische problemen en verloor veel tijd in de pits.

Neutralisatie
Met nog dertig minuten te gaan werd de race geneutraliseerd vanwege een oliespoor op het circuit. Bij de herstart lag Bleekemolen aan de leiding, maar de Verschuur Porsche kwam snel dichterbij. Uiteindelijk wist Huisman, die het laatste deel van de race voor zijn rekening nam, de voorsprong fors uit te bouwen om als eerste afgevlagd te worden.

Podium
Achteraf kreeg de Verschuur Porsche een tijdstraf, vanwege het inhalen onder een gele vlag, waardoor de overwinning alsnog naar Sotrax Albert Motorsport ging. Als derde werd de Saker Sportscar van Laurens Meijer en Herbert Boender afgevlagd. Robert van den Berg en Pim van Riet behaalden de winst in Divisie II. Met deze overwinning eindigden zij als derde in de eindstand van het kampioenschap. De tweede plaats in Divisie II ging naar Jan Joris Verheul en Bertus Sanders. Als derde werden Marcel en Wim Duits afgevlagd. In Divisie III ging de zege naar Abresch en Veltman, gevolgd door Alex van ’t Hof en Danny Werkman. De derde positie werd ingenomen door David Broere en Maurice Bol. Daarmee ging het gehele podium in Divisie III naar het Mad and Daring Racing Team. In Divisie IV werd de winst een prooi voor Van Wijk en Van Doorn, geflankeerd door Paul Hameeteman en Nandor Trumpi. Zwart en Schothorst eindigden als derde.

Uitslag: 1. M. Bleekemolen/Bouhuys/Albert/S. Bleekemolen, Porsche 997 GT3, 120 ronden in 4uur2min55,404 (127,65 km/uur); 2. Huisman/Voerman/Smits, Porsche 997 GT3 RS op 10,343 seconden; 3. L. Meijer/Boender, Saker Sportscar, op 2 ronden.

Klassenwinnaars: Divisie 1: M. Bleekemolen/Bouhuys/Albert/S. Bleekemolen; Divisie 2: Van den Berg/Van Riet, Renault Clio Sport RS III, 113 ronden; Divisie 3: Abresch/Veltman, BMW 120D, 108 ronden; Divisie 4: Van Wijk/Van Doorn, BMW Compact 325, 110 ronden.

Eindstand kampioenschap:
1. M. Bleekemolen 88pt
2. Veltman  82pt
3. Van den Berg 68pt
3. Van Riet  68pt
3. Albert  68pt

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto’s: Chris Schotanus, Essay Produkties

     


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
eb82ed
Onthoud mijn gegevens!