DWES nieuws: 'LAMMERTINK RACING WINT 4 UUR VAN ASSEN'Zandvoort, 3 februari 2008. De “4 uur van Assen” is gewonnen door Lammertink Racing met Henk Haane en Jaap van Lagen. De race op het TT-Circuit Assen was de vierde ontmoeting op de kalender van de Dutch Winter Endurance Series 2007/2008. Maar liefst 43 equipes verschenen aan de start

Kwalificatie
Nadat de dag om 11 uur begon met een vrije training, werd om even over 12 uur aangevangen met de kwalificatie. De pole position werd veroverd door de Porsche 997 GT3 van Lammertink Racing, gevolgd door de agressief ogende BMW M3 GTR van Siebrand Dijkstra en Michel Schaap uitkomend voor het team van JR Motorsport. Met een bijzonder klein verschil van slechts zeven duizendste van een seconde op de BMW M3 GTR, kwalificeerde de Porsche 997 GT3 van Sotrax Albert Motorsport, met als rijders Michael Bleekemolen en Jürgen Albert, zich als derde. Kees Bouhuys, normaliter ook rijdend voor het Sotrax team, bleef ditmaal aan de kant vanwege lichamelijke klachten. Rob de Laat en Marcel Broersma, de winterkampioenen van 2006/2007, besloten na hun avontuur met een BMW Compact Modified, over te stappen op de BMW 320i WTCC. Met deze fraaie gele BMW wisten zij zich als eerste in Divisie II te kwalificeren. De pole position in Divisie III werd gepakt door Bertus Sanders en Ronald van der Laar. Tom Coronel en Paulien Zwart trainden naar de eerste positie in Divisie IV.

Race
Bij de start van de vier uur durende slijtage slag moest de BMW M3 GTR de Sotrax Porsche voor zich laten, maar kon vervolgens goed aanhaken bij de groep. Bertus Sanders werd in de beginfase getroffen door pech. Met veel rookontwikkeling moest hij de BMW 120 Diesel, vanuit leidende positie in Divisie III, bij de ingang van de pitstraat stopzetten. Na een uur racen leidde Lammertink Racing met een voorsprong van slechts 1 seconde op Sotrax Albert Motorsport. Divisie II werd na 60 minuten aangevoerd door Pim van Riet en Robert van den Berg in de Renault Clio Sport van Harders Plaza Racing nadat De Laat/Broersma met technische problemen de pits moest opzoeken.

Later in de race wisten Henk Haane en Jaap van Lagen hun voorsprong uit te bouwen tot een ronde voorsprong op de Sotrax Porsche. Inmiddels was de JR Motorsport BMW uit de klassering verdwenen met een gebroken differentieel. Met nog een uur te gaan leidde het Harders Plaza team in Divisie II, terwijl in Divisie III de BMW 120 Diesel van Johan Albers en Marcel Nooren aan kop lag. Divisie IV zou een gevecht worden tussen Coronel/Zwart en Dennis van Wijk en Ruben van Doorn.

Na vier uur racen kwam de Lammertink Porsche als eerste over de streep gevolgd door Sotrax Albert Motorsport. Op de derde plaats eindigde de DNRT V8 Silhouette van Huub Vermeulen en Frits Hessing. Een resultaat waar tevreden op terug zal worden gekeken, daar de V8 Silhouette haar racedebuut beleefde tijdens de “4 uur van Assen”. Divisie II werd uiteindelijk een prooi voor de Clio van Harders Plaza Racing. Het Divisie II-podium werd gecompleteerd door Sandra van der Sloot, Sheila Verschuur (tweede) en Marcel en Wim Duits (derde). Rick Abresch en Kevin Veltman reden met hun BMW 120 Diesel naar een klasse overwinning in Divisie III. In Divisie IV eindigden Coronel en Zwart met zestien seconden voor Van Wijk en Van Doorn.

Klassement
Met nog een race te gaan leidt Michael Bleekemolen het kampioenschap, gevolgd door Kevin Veltman. Op de gedeelde derde plaats staan Jürgen Albert, Pim van Riet en Robert van den Berg. Het kampioenschap lijkt hiermee nog alles behalve beslist en zal dus op 2 maart een ontknoping krijgen tijdens de laatste race: de Final 4 op Circuit Park Zandvoort.

Uitslag: 1. Haane/Van Lagen, Porsche 997 GT3, 124 ronden in 4uur0min48,773 sec. (140,57 km/uur) 2. Albert/M. Bleekemolen, Porsche 997 GT3 op 1 ronde. 3. Vermeulen/Hessing, DNRT V8 Silhouette op 7 ronden.

Klassewinnaars: Divisie 1: Haane/Van Lagen; Divisie 2: R. Van den Berg/Van Riet, Renault Clio Sport, 116 ronden; Divisie 3: Abresch/Veltman, BMW 120D, 111 ronden; Divisie 4: Zwart/Tom Coronel, BMW Compact 325, 112 ronden.

Stand kampioenschap:
1. M. Bleekemolen  68pt
2. Veltman  62pt
3. Albert  48pt
   Van den Berg 48pt
   Van Riet  48pt

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Insight F1

   

  


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
4c4988
Onthoud mijn gegevens!