DWES nieuws: 'Haane/Van Lagen winnen met Lammertink-Porsche 4de manche van Dutch Winter Endurance Series'Reeds voor het vierde jaar op rij neemt de Belgische Nederlander Henk Haane de bandentests voor Avon op zich met First Motorsport en Lammertink Racing. De Dutch Winter Endurance Series zijn daarvoor in het tussenseizoen een perfecte gelegenheid. Dit seizoen kwam Henk Haane met Lammertink Racing reeds driemaal in actie tijdens de Dutch Winter Endurance Series.

Voor de openingsmanche in Zandvoort gaf Lammertink Racing forfait. Maar tijdens de drie volgende wedstrijden in Oschersleben, Zandvoort en Assen liet het Nederlandse team duidelijk van zich spreken. Tweemaal winst met Haane/Waaijenberg in Oschersleben en met Haane/Van Lagen in Assen. In Zandvoort moest het duo Haane/Waaijenberg de handdoek werpen door een gebroken steekas terwijl ze ook deze wedstrijd duidelijk naar hun hand zetten. Het testteam van Avon wordt bijgestaan door een ingenieur en telkens wordt geëxperimenteerd met andere en geëvolueerde rubbers.

Afgelopen weekend parkeerde het duo Haane/Van Lagen de Lammertink-Porsche 997 GT3 op de pole voor de BMW V8 GTR van JR Motorsport en de Porsche 997 turbo van aktuele leider in de tussenstand, Sotrax Motorsport. Lammertink Racing won tenslotte voor Sotrax Motorsport, terwijl de DNRT V8 Silhouette van Vermeulen/Hessing het podium vervolledigde. De BMW V8 GTR van JR Motorsport moest de strijd staken met een defect differentieel.
Sotrax blijft met Michaël Bleekemolen de tussenstand aanvoeren. De vijfde en laatste wedstrijd wordt verreden in Zandvoort op 2 maart.

Henk Haane: “We hebben alles uit de kast moeten halen om het verschil op de tabellen te zetten. De race van afgelopen weekend ging over vier uren met drie verplichte pistops. De Sotrax-Porsche met ondermeer Michaël Bleekemolen achter het stuur zorgde tijdens de eerste stint voor héél wat oppositie. We kwamen bumper aan bumper binnen voor de eerste pitstop.  Nadien konden we langzaam het verschil maken en wonnen tenslotte na vier uur wedstrijd met één ronde voorsprong. Het doet deugd om tweemaal te winnen op drie wedstrijden. Maar het kampioenschap is bijzaak. Belangrijker is dat we voldoende informatie verzamelen voor Avon die ondermeer bandenleverancier is in het Britse GT3-kampioenschap. Afgelopen weekend reden we met vier verschillende types. Gezien het feit dat we de meerdere bleven van de Porsche van Sotrax, die toch over een turbo beschikt, denk ik dat Avon en wijzelf een goede job leverden”.

Begin maart zit de DWES erop en heeft Haane andere katten te geselen.

“Er staan verschillende wedstrijden op mijn verlanglijstje”, gaat Henk verder.
“Wat de MGVD Belcar GT3 betreft zijn er momenteel enkele gesprekken met verschillende teams lopende. Hierover kan ik jullie nog niet veel vertellen. De kans is ook groot dat ik enkele races betwist in de Dutch Supercar Challenge. En verder staat ook terug de 24 Hours of Francorchamps vet onderstreept in mijn agenda. Ik wil terug aan de slag bij JMB Racing om met een Ferrari een gooi te doen naar de Beker van de Koning. Maar liever nog zou ik deze Ardeense etmaalrace rijden met een Ferrari of Porsche in GT2. Een nieuwe uitdaging die ik met beide handen zou aannemen. En gezien mijn 49 lentes mag ik daar geen jaren meer laten overheen gaan”, besluit Haane met een kwinkslag. 

Bron: Peter De Sonville    


  
   

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a1484a
Onthoud mijn gegevens!