DWES nieuws: 'DUTCH WINTER ENDURANCE SERIES KLAAR VOOR “4 UUR VAN ASSEN”'Op zondag 3 februari vindt op het TT-Circuit Assen de “4 uur van Assen” plaats. De race op het Drentse circuit is de vierde ronde van de Dutch Winter Endurance Series 2007/2008. Na drie wedstrijden gaat Michael Bleekemolen aan de leiding in het kampioenschap.

Programma
Het volledige programma zal op zondag 3 februari plaats vinden. Op het programma staat een vrije training van een uur, gevolgd door 25 minuten durende kwalificatie. Om 13.30 uur zal het licht vervolgens op groen springen voor een vier uur durende race.

4 divisies
Ook op TT-Circuit Assen wordt gestreden binnen vier divisies. In divisie I zullen de auto’s aan de start verschijnen met een cilinder inhoud groter dan 2000cc, waaronder de Porsche 997 GT3 Cup, Mitsubishi Evo en de Saker Sportscar. Ook zal de DNRT V8 Silhouette zijn racedebuut maken. Divisie II staat open voor auto’s tot 2000cc. Voor deze groep staan onder andere de Renault Clio Sport en Suzuki Swift Sport ingeschreven. Diesel aangedreven auto’s komen uit in divisie III. Hierin neemt de BMW 120D het op tegen auto’s als de Seat Ibiza Cupra TDi en de Volkswagen Golf TDi. Voor divisie IV staat bekend als de BMW divisie, met de BMW Compact en de BMW 325i E30.

Klassement
Michael Bleekemolen komt als klassementsleider met een voorsprong van tien punten naar het Drentse circuit. Net als bij de Nieuwjaarsrace, zal de Aerdenhoutse coureur uitkomen voor het team van Sotrax Albert Motorsport. Op de tweede plaats staat Kevin Veltman rijdend met een BMW 120D van het Mad and Daring Racing team. BMW Compact-rijders Dennis van Wijk en Ruben van Doorn staan op een gedeelde derde positie in de tussenstand. De strijd voor het kampioenschap ligt echter nog geheel open, daar er per divisie veel punten te verdienen zijn.

Gratis toegang
De toegang voor de “4 uur van Assen” is gratis. Ook voor het parkeren op het circuitterrein zullen geen kosten worden berekend.

Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort
Foto: Chris Schotanus, Essay Produkties


   

  


  
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
038cfe
Onthoud mijn gegevens!