DWES nieuws: 'BESLISSING DUTCH WINTER ENDURANCE SERIES TIJDENS FINAL 4'Op zondag 2 maart zal de Final 4, de laatste race meetellend voor de Dutch Winter Endurance Series, op Circuit Park Zandvoort plaats vinden. Door de minimale verschillen in de stand van het kampioenschap zal een goede strategie doorslaggevend zijn. Het publiek kan zich opmaken voor een spannende ontknoping.

Programma
De wedstrijd zal gaan over vier uren en begint om 12.00 uur. Eerder die dag, zal een 60 minuten durende kwalificatie plaatsvinden, welke om 10.00 uur ’s ochtends aanvangt.

Vier divisies
Deelname staat open voor alle bekende toerwagens en GT’s in de klassen +2000cc, -2000cc, BMW en de Dieselklasse. In Divisie I hebben zich auto’s als de Saker Sportscar, Porsche 997 GT3 en ook de succesvolle DNRT V8 Silhouette ingeschreven. Equipe Verschuur zal daarnaast met een Renault Mégane Trophy aantreden. Auto’s als de Renault Clio Sport, Suzuki Swift en BMW 320i WTCC komen uit in Divisie II. In Divisie III, ook wel Dieselklasse genoemd, verschijnen wagens als de Volkswagen Golf, BMW 120 Diesel en Seat Ibiza Cupra. BMW’s met een cilinder inhoud tot 2500cc komen uit in Divisie IV.

Klassement
Vier rijders maken nog kans op de titel in de Dutch Winter Endurance Series. Michael Bleekemolen heeft met 68 punten de meest riante uitgangspositie. Op de tweede plaats in het klassement staat Kevin Veltman. Hij komt met een BMW 120 Diesel uit in Divisie III en volgt met 62 punten. Het team van Robert van den Berg en Pim van Riet staat op een derde positie in de stand, met een achterstand van 20 punten op Bleekemolen. Alleen wanneer Van den Berg en Van Riet maximaal scoren in hun divsie en Bleekemolen uitvalt, hebben zij nog kans op de titel. Jürgen Albert, teamgenoot van Bleekemolen, staat eveneens op een gedeelde derde plaats met 48 punten, maar maakt geen kans op de titel, daar hij de auto deelt met “de Bleek”.

Gratis toegang
De Final 4 is gratis toegankelijk.
Een parkeerplaats op de Bavaria Paddock kost € 7,00.

Foto: Serge Duursma / RacePhoto.nl
Bron: Kees Koning, Media Coördinator Circuit Park Zandvoort


     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7cd9f4
Onthoud mijn gegevens!