ALBERT SOTRAX MOTORSPORT WINT NIEUWJAARSRACE OP CIRCUIT PARK ZANDVOORTZandvoort, 7 januari 2007. De Nieuwjaarsrace, de derde race in de Dutch Winter Endurance Series, is gewonnen door het team van Sotrax Albert Motorsport  met Kees Bouhuys, Jürgen Albert en Arjen van der Zwaan met een Porsche 996 Cup. Er gingen tijdens de eerste race van het nieuwe autosportseizoen maar liefst 52 auto’s van start.

De racedag begon om tien uur met de kwalificatie training. Op een vochtige baan kregen de deelnemers een half uur de tijd om een zo goed mogelijke startpositie voor de race te creëren. De pole position werd opgeëist door het team Sotrax Albert Motorsport. Vanaf de tweede startpositie vertrok Team Wilkens met een Porsche 996 Cup. Op de derde startplaats stond eveneens een Porsche 996, van het team van Lammertink.

Om twaalf uur sprong het licht op groen voor de start van de vier uur durende race. Na een aantal bochten was het de Porsche van team Lammertink, die aan de leiding lag. Ook de Saker Sportscar van Schouten Racing kende een goede start. Gedurende het eerste uur van de race was het voor veel deelnemers lastig om grip te vinden op het koude vochtige asfalt.
De race kende ook enige slachtoffers. Zo kwam de MDM McGregor BMW in contact met een andere deelnemer in het Scheivlak. Enkele momenten later verloor een Renault Clio ook de controle waardoor de wedstrijdleiding genoodzaakt was om de race te neutraliseren. Na dertig ronden vond er een aanrijding plaats tussen de Porsche van Team Wilkens, met Ricardo van der Ende achter het stuur, en de Sotrax Porsche, met Arjen van der Zwaan. Bij een poging om de leiding over te nemen, remde Van der Ende te laat en raakte hierbij de Sotrax Porsche en een Renault Clio. De Sotrax Porsche moest hierdoor de pitstraat opzoeken en team Wilkens moest met schade opgeven. Ook de Renault Clio moest de pits bezoeken.

Een andere neutralisatie werd veroorzaakt toen een wiel afbrak bij een van de deelnemende auto’s. De auto kwam op een onveilige positie tot stilstand in het Scheivlak en moest worden weg getakeld.
Met nog vijf minuten te gaan lag de Sotrax Porsche riant aan de leiding.  In divisie II werd nog wel gestreden om de leiding. De gele BMW 320i van de leiders in het kampioenschap, Rob de Laat en Marcel Broersma, lag enkele meters voor op de Russische equipe van City Motorsport Moscow. Echter door een stuurfout verdween de fraaie BMW met een harde klap in de bandenmuur. Broersma kon de auto ongedeerd verlaten, maar de race vervolgen was niet meer mogelijk. Uiteindelijk had de equipe voldoende voorsprong op de achterliggende deelnemers om alsnog als tweede in de divisie geklasseerd te worden.
Uiteindelijk werd de race onder een neutralisatie afgevlagd en mocht het team van Sotrax Albert Motorsport de hoogste trede van het erepodium beklimmen.

Uitslag:
1. Bouhuys/Albert/A. vd Zwaan, Porsche 996 Cup,
    105 ronden in 4uur4min.9,551sec. (110,95 km/uur);
2. Fridman/Shapovalov, BMW 320i op 1 ronde;
3. Van Dijk/Van der Berg, Saker Sportscar  op 2 ronden.

Klassewinnaars:
Divisie
1: Bouhuys/Albert/A. vd Zwaan; Divisie
2: Fridman/Shapovalov; Divisie
3: S. Etman/ N. Etman, Seat Ibiza TDi 94 ronden; Divisie
4: P.Zwart/Tom Coronel, BMW Compact 325, 97 ronden.

Stand kampioenschap:
1.  de Laat 56pt
     Broersma 56pt
3.  P.Zwart 50pt
4.  Bouhuys 48 pt
     Albert 48pt
     A. vd Zwaan 48pt

Foto: Chris Schotanus, EssayProdukties.

Volgende wedstrijd: zondag 11 februari 2007, 4 uur van Zandvoort - ZandvoortReageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
6e9115
Onthoud mijn gegevens!