Stockcar F1 nieuws: 'Wereld Kampioenschap stockcar F1 plaats Kings Lynn (Engeland)'Op zaterdag 19 september vindt het Wereld Kampioenschap stockcar F1 plaats te Kings Lynn (Engeland). Voor de WK finale worden op dit moment nog kwalificatie wedstrijden verreden. De 5 beste in punten van de kwalificatie wedstrijden bij ACON/ASE Emmen en de top 3 van de ingelaste WK kwalificatie wedstrijd op 23 augustus as. te Lelystad mogen deelnemen aan de WK finale op zaterdagavond.

Naast de 8 WK finalisten mogen maximaal 14 stockcar F1 rijders van het vaste land deelnemen aan de wedstrijden buiten de WK finale om, op zaterdagavond. Deze 14 rijders mogen deelnemen aan heat 2 naast 14 Engelse deelnemers. Plaatsing zal geschieden in volgorde van puntenstand van het klassement ACON/ASE (maximaal 10 deelnemers) en de kwalificatiewedstrijd op 23 augustus te Lelystad (maximaal 4 deelnemers).

Op vrijdag 18 september vinden er ook stockcar F1 wedstrijden plaats op het circuit te Kings Lynn. Hiervoor geldt geen limiet. Alle stockcar F1 rijders van het vaste land zijn welkom. Aanmelding uiterlijk 4 september aanstaande is verplicht. Je kunt je aanmelden via Henri Wittebol, alleen dan ben je verzekerd van startgeld.

Op vrijdag gaat de poort (voor stockcar F1 rijders) open om 9.00 uur. Om 10.00 uur is er voor de WK finalisten gelegenheid om te trainen. Rond de klok van 19.00 uur starten de wedstrijden. Er is gelegenheid tot overnachten in het rennerskwartier echter op zaterdagochtend moet je de pits weer verlaten.

Zondag 20 september wordt er zoals gewoonlijk een stockcar F1 wedstrijd verreden op het circuit te Northampton. Ook hier geldt aanmelding verplicht via Henri Wittebol, alleen dan ben je verzekerd van startgeld/reiskostenvergoeding. Op zondag beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. Eén uur voor aanvang van de wedstrijd is er gelegenheid tot trainen.

Wellicht ten overvloede, alle stockcar F1 rijders dienen zich uiterlijk 4 september as. aan te melden via mail (h.wittebol@home.nl) of telefoon (06 23738212) bij Henri Wittebol.

Bron: Henri Wittebol, BVSR          

     


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f516c6
Onthoud mijn gegevens!