Stockcar F1 nieuws: 'Wedstrijdkalender Proflex Stockcar F1 2008 (asfalt)'Door het wegvallen van het “oude” circuit in Venray is afgelopen maanden enige onduidelijkheid en onrust ontstaan over het hoe nu verder in het seizoen 2008. Wij zijn blij dat we iedereen het volgende kunnen melden.

In samenwerking met Camso, SMC Venray en de BVSR is een nieuwe wedstrijdkalender samengesteld voor het raceseizoen 2008. Op deze data kan iedereen de asfalt stockcar F1 rijders in actie zien.Kalender 2008

12 april CAMSO Warneton (B) 
13 april CAMSO Warneton (B) Qualifier
                       Proflex Baankampioenschap punten
05 juli CAMSO   Warneton (B) 
06 juli CAMSO   Warneton (B) Belgium open en 4 Nations cup
27 juli SMC       Venray Qualifier
                       Proflex Baankampioenschap punten Xeramic 
                       Cup
16 aug. SMC     Venray Qualifier
                       Proflex Baankampioenschap punten
                       Long Track Memorial Trophy
17 aug. SMC     Venray Qualifier
                       Proflex Baankampioenschap punten
                       World Cup 2008
20 sept. Ipswich (UK) World Final
28 Sept. SMC   Meppen (D) Qualifier
                       Proflex Baankampioenschap punten
                       Piet Keijzer Memorial Trophy
26 okt. SMC     Meppen (D) Qualifier 
                      Finale Proflex Baankampioenschap punten

Op bovenstaande data muv 12 april, 5 en 6 juli zal er worden gestreden voor de kwalificatie van de World Cup, het WK te Ipswich en het PROFLEX baankampioenschap.

Ook zullen de stockcar F1 rijders weer strijden om de felbegeerde Xeramics cup, Long Track Memorial Trophy en Piet Keijzer Memorial Trophy zoals men ieder jaar bij SMC Venray gewend was. We willen dan ook alle sponsoren bedanken voor het vertrouwen want zonder sponsoren géén stockcar F1.

Nieuw dit jaar is de 4 Nations Cup. Deze cup wordt verreden over 4 wedstrijden nl. 10 en 11 mei te Skegness, 14 en 15 juni te Cowdenbeath/Knockhill, 5 en 6 juli te Warneton en 16 en 17 augustus te Venray. Reeds 10 Engelse stockcar F1 rijders hebben zich aangemeld voor de wedstrijd op 6 juli te Warneton.

Wij hopen op veel publiek tijdens de wedstrijden in Warneton, Venray en Meppen en verwachten ook grote deelname van de stockcar F1 rijders omdat ze moeten strijden voor het felbegeerde ticket naar het WK te Ipswich die dit jaar op asfalt wordt verreden. Ook zijn er weer enkele nieuwkomers waaronder #669 Peter Westerdijk, #644 Wim Polling, #9 Jack Coenen, #36 Paul Hermkes en #202 Joop Eskes die in actie zullen komen tijdens de wedstrijd te Warneton.

Voor aanvangstijden van de wedstrijden kunt u het beste op de websites van de Camso www.camso.com en SMC Venray www.racewayvenray.com kijken.

Tot ziens in het rennerskwartier of langs de baan.

Bron: Henri Wittebol, BVSR


    
 
   
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dc653a
Onthoud mijn gegevens!