Stockcar F1 nieuws: 'THE LONG TRACK MEMORIAL TROPHY 2007'ZONDAG 24 JUNI – RACEWAY VENRAY

De Autospeedwayfans zullen nog met genoegen terug denken aan dat enne speciale circuit, in het Limburgse Baarlo. Lang, snel en gezegend met een grote portie autosport allure. ’The Long Track’ zoals de Engelsen dat prachtig stuk race-asfalt noemden is alweer negen jaar geleden gesloten voor alle autosport en de geweldige meetings die er met regelmaat plaats hebben gevonden. 

Het verhaal is bekend, mega evenementen zoals de Wereldkampioenschappen voor de Stockcar F1 trokken door de jaren heen tienduizenden (lees eigenlijk honderdduizenden) fans naar het circuit. Waarin de jaren zeventig de Nederlandse ‘godfather’ van de autospeedway Jac. Claes een prachtige overeenkomst sloot met de Engelse Stockcar bond, en zo Stockcarracen definitief op de kaart zette in Nederland. Door het aanpassen en afstemmen van de reglementen bleef deze sport tot op de dag van vandaag behouden voor Nederland. 

Velen dragen deze sport die bol staat van sensationele races een warm hart toe. Zo ook wij (vier Baarlonaren), fans en actieve lieden in de Stockcarsport. Je kunt het zo gek niet bedenken maar allen bleven ook na het sluiten van ‘ons’ circuit betrokken bij de sport. Het startte met het balletje dat werd op gegooid door de schrijver van dit stuk (Robert Wilms), destijds actief als Pr man van een jongerencentrum in Baarlo. ‘Kom laten we elk jaar proberen het circuit in ere te houden door een dag te organiseren met video’s van toen een paar racebolides en een lekker glas bier.

Het begon klein met twee Stockcars van Piet Keijzer en Hennie Cuppens. Het groeide in vijf jaar uit naar een evenement waar vanuit heel Nederland belangeloos een veertig tal coureurs (helaas konden we er niet meer plaatsen, anders hadden we de zestig ruim gepasseerd) richting Baarlo togen om hun bolide te showen aan de velen nieuwsgierigen. Het waren prachtige evenementen die we met plezier hebben georganiseerd, maar na vijf jaar kregen we te maken met plaats gebrek. Inmiddels hadden wij (huidige bezetting), Luc Sijbers, Ron Pijnenburg en Peter Coopmans ons los gekoppeld van het jongerencentrum en een eigenweg ingeslagen een ander plan op de schappen liggen. Ons streven was een sponsorrace voor F1 stockcars, op de agenda van Raceway Venray te zetten. Dit idee kwam niet makkelijk van de grond, sponsoren waren moeilijk te vinden en er werd besloten dit plan te staken. Bloed kruipt waar het niet gaan kan en opgeven zit niet in mijn aard, dus de stoute schoenen aangetrokken en op goed geluk een van onze huidige hoofdsponsoren gebeld. Zij waren enthousiast en gaven gul, mijn mondt viel open. Dit belletje bleek een kettingreactie te veroorzaken en de race kon alsnog op de agenda worden geplaatst. Nu drie jaar later zijn we al toe aan onze derde ‘Long Track Memorial Trophy’ met een nog grotere prijzenpot dan alle eerdere edities. Wij zien het als uitdaging en mooie motivatie voor alle Stockcar coureurs uit Nederland en Engeland om aan deze race deel te nemen. 

Dus via deze weg willen we dan ook de stockcarcoureurs die hun Stockcar conform de reglementen van Raceway Venray hebben, oproepen om deel te nemen aan deze race. Wij hopen op een deelnemersveld dat past bij deze Trophy. De Trophy wordt verreden in heat drie. Deze heat zal een reguliere opstelling kennen waarin gradatie wit zoals gewoonlijk voor op start.

Dus geen voorrondes, kwalificatie heats maar een reguliere heat!

Het recept is dan ook, dat ook een gradatie wit en geel coureur uitzicht moet houden op het podium.

En dit lukte al eerder in 2005. Toen verraste hans Baegen jr. (geel) vriend en vijand door op een derde plaats te finishen. In 2006 werden Dave van Haarlem (2006,geel), Jos op ’t Roodt (2006,geel) en Berry Paardenkoper (na een afwezigheid van twee jaar) in de top vijf afgevlagd. Dus de formule werkt en ook het publiek weet dit te waarderen.

Voor alle gradaties staat er prijzengeld ter beschikking en natuurlijk de top zes krijgt een royaal gevulde enveloppe.  Memorial Trophy beste zes  Beste coureur van iedere gradatie

      1e pl. 1400,- + wisseltrofee  Dakkleur wit   100,-

                  2e pl. 900,-    Dakkleur geel  100,-

                  3e pl. 600,-    Dakkleur blauw 100,-

                  4e pl. 400,-    Dakkleur rood  100,-

                  5e pl. 250,-

                  6e pl  150,-

Eerste zes coureurs ontvangen een beker + speciale memorial cap

10e pl.: gereedschapsset/ 15e pl.: stockcarvelg/ pechprijs: materialenset

Dus kom naar Raceway Venray voor een ongeëvenaarde race!, The Long Track Memorial Trophy 2007, het eerbetoon aan het ooit zo mooie circuit van Baarlo.

Bron: Pers Long Track Memorial Team

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dd5b28
Onthoud mijn gegevens!