Stockcar F1 nieuws: 'Kroonder,Peeters en Greidanus verdedigen hun titels… - Dutch Open Stockcars Lelystad wordt titanenstrijd.'Zondag 18 oktober wordt DE stockcarwedstrijd van het jaar verreden op het asfalt van het Midland circuit in Lelystad. Reikhalzend wordt er naar deze dag uitgekeken door zowel fans als de vele stockcarcoureurs. Voor de heren die normaal op shale en klei hun kunsten vertonen is het een jaarlijks uitje naar het asfalt. Wederom is de belangstelling groot en zullen mannen als Koorn, Pietersma, vader en zoon Honderd en titelverdediger Durk Greidanus hun banden opstoken.
Vraag is of de Wekema’s dit jaar weer eens in de top zitten, Jeroen en zus Nathalie zijn zeer vertouwd met het Midland circuit en zullen zeker voor de titel gaan. Gezien het aantal inschrijvingen tot nu toe zal het aantal van 30 ruim overschreden gaan  worden.Ron Kroonder is de te kloppen man bij de stockcar F1 tarmac boys .In augustus liet hij te midden van 35 collega’s zien dat hij in supervorm is.Volop actie wordt er verwacht temeer omdat de groep gele daken heel erg groot is. De superstars zoals Kroonder,Wobbes,Castell en consorten zullen alle zeilen moeten bij zetten om aan de kop te komen. In de groep gele daken zitten echter ook kanshebbers, die eenmaal onderweg vaak niet meer te achterhalen zijn.
Kessels,Jansen,Van Elmpt en Michel van Haarlem hebben laten zien dat ook zij kunnen winnen. Het aantal inschrijvingen vordert gestaag en zal ook hier de 30 overschrijden.

In de stockcar F2 zien we het hele jaar al een vol deelnemersveld, de verwachting is dat op zondag een nieuw record gevestigd wordt. Er worden een 60 tal stockcar F2 coureurs verwacht..
De strijd zal heftig zijn want de top zit erg dicht bij elkaar. Wordt het Danny van Wamelen ,
Henk of Willie Peeters of zijn er andere outsiders die met het eremetaal  naar huis gaan.
Kanshebbers zijn er genoeg, De Vowinkels, Keijzer en Roy Hendriks hebben laten zien dat er ook met hun rekening moet worden gehouden.

De stockcars  zullen in manches uit gaan maken wie er in de finale op pole mag starten.
Na de finales zal er gestreden gaan worden in de spectaculaire sponsorraces, waarin de nummers 1,2 en 3 van achteruit mogen proberen het hele veld te achterhalen, iets wat altijd weer voor spanning en sensatie zorgt.

Als gastklasse zullen de National Hotrods strijden om de fel begeerde NHRRG cup 2009.
Ook hier wordt een aanzienlijk deelnemersveld verwacht met alle grote namen zoals
Van De Bosch, Van der Velde,Van Eck etc.

De voorstellingronde start om 11.15 uur en het Lady’s en gentlemen start your engines, klinkt om 12.00

Op zaterdag 17 oktober wordt er een volledige wedstrijd afgewerkt voor de standaardklassen en de stockcar F2, De eerste startvlag valt om 12.30 waarna er ’s avonds in de de kantine genoten kan worden van een stukje gezellige muziek en een drankje.

Parkeren gratis (extra parkeerruimte)
entree  zondag   €15
entree zaterdag  €10
weekendkaart    €20
< 12 jr. € 5 euro per dag, weekendkaart €7,50

Bron: NOV Lelystad / www.autospeedway.org


          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
dae95d
Onthoud mijn gegevens!