Stockcar F1 nieuws: ‘Informatie WK Engeland 2007’In het weekend van 21, 22 en 23 september 2007 wordt de WK Finale stockcar F1 verreden te Kings Lynn en de World Masters te Northampton. Hier volgt officiële informatie mbt dit weekend.

Op vrijdag 21 september start het weekend te Kings Lynn met een training voor alle ‘overseas’ stockcar F1 rijders van 10.00 tot 14.00 uur. De wedstrijd op vrijdag begint om 19.00 uur.De volgende klassen zullen aan de start komen: stockcar F1 en 2 liter Stockcars. Maximaal 21 rijders uit Nederland mogen aan de start verschijnen dwz naast de 6 WK finalisten, maximaal 5 asfalt rijders en 10 landstockcar rijders. De Nederlandse rijders zullen gezamenlijk met de Engelse rijders rijden, dwz er is géén Nederlandse heat. Inschrijving gebeurt op basis van de puntenstand (SMC Venray en ACON).

Op zaterdag 22 september begint de wedstrijd om 17.30 uur. De poorten gaan open om 12.00 uur. In de middag zullen de ‘overseas’ stockcar F1 rijders, die zich hebben gekwalificeerd voor de WK Finale, moeten tijdrijden voor de startopstelling. Er mogen maximaal 6 Nederlandse stockcar F1 rijders deelnemen aan de WK finale (plus de 15 Nederlandse rijders in de supporting heats). Dat wil zeggen de 3 besten in punten van de asfalt rijders (puntenstand WK Engeland SMC Venray) en de 3 beste in punten van de landstockcar rijders (puntenstand ACON). De avond begint met de Consolation Semi Final, gevolgd door heat 2 waarin een mix van 50% Nederlandse rijders en 50% Engelse rijders zullen deelnemen. De derde heat is de WK finale. Daarna wordt vanzelfsprekend een Consolation, Dagfinale en Grand National verreden.

De deelnemende asfaltrijders zijn reeds bekend. Aankomende zondag wordt nog een wedstrijd verreden voor de ACON puntenstand. Henri Wittebol en Frans vd Dool zullen daarna in overleg met de rijders en ACON organisatie bepalen welke landrijders deel mogen nemen aan de wedstrijden op zaterdag en zondag te Kings Lynn.

Tegenover het circuit in Kings Lynn is er, tegen betaling van £15, gelegenheid tot kamperen. Op het circuit zelf kan niet worden gekampeerd.

De World Masters wordt op zondag verreden in Northampton. Een onbeperkt aantal Nederlandse stockcar F1 rijders mogen zich hiervoor inschrijven. De wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Stockcar F1 rijders kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 11 september aanmelden bij Henri Wittebol (tel. 06 23738212).

Meer info, klik hier....

Bron: BVSR (Henri Wittebol)

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
3e52be
Onthoud mijn gegevens!