Stockcar f1 nieuws: 'Het publiek weet massaal de Stockcar Arena in Emmen te vinden.'Afgelopen weekend was de eerst wedstrijd op het vorige jaar nieuw geopende stintel/gravelbaan. En krijgen zeker waar voor zijn geld, met mooie banger races.
Maar ook de stockcarcoureurs lieten zich van de goede kant zien, en werd er hard gestreden om enkele meter op de baan. En kwam het publiek dan ook ogen te kort.Er was een zeer speculeren crash van de mede-eigenaar en bouwer van de baan Arie Kandt,
hij vloog meters door de lucht. Maar er was ook een koprol van Koen Maris uit Groningen in de formule 1 klasse, maar beide coureurs konden hun bolide gewoon verlaten. En was er nog een manche overwinning voor de enigste dame in het veld, Natalie Wekema in haar paarse stockcar. Maar vooral de ronde lange durende duel tussen Louw Wobbes; Ron Kroonder en Peter Ruig werd erg gewaardeerd bij het publiek. En was er  super mooie stockcar races te zien, waarbij door de heren en de ene dame de bumper zeer goed en veel gebruikt werden.Ook waren er de diversen nieuwe stockcar coureurs die hun geluk gingen beproeven op de baan van Emmen. Onder andere John van ’t Veer en Martijn Oudhuis; Oscar Iliham ; Jan Roelof Wijbengaen de Diversen Tesselaars. Maar de finale van de avond werd gewonnen door de man met misschien de kleinste motor inhoud, Mark Woudenberg. Hij liet zien dat je niet altijd een grote motor hoeft te hebben om te winnen, de 2de plaats was voor Gosse Hoekstra. En 3de werd de Rookie rijder op deze baan, John van’t Veer in een oude Rob Speak auto.Ook de formule 2 klasse werd de nodige actie zien,  en was deze avond Roy Maessen de winnaar van de grote finale. Ook de banger liet de nodige actie zien, en werd erg gewaardeerd door het publiek.

De volgen race op deze superbaan staat gepland voor het Weekend van 15 en 16 mei, dan gaan de heren , en de diversen dames samen met de diversen Engelse rijders streden om wie de gouden helm mee naar huis mag nemen.
Dit belooft echt een super stockcar weekend te worden, die je niet mag missen.

Bron: Tonny Wissing (TWSP)

  

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
87212f
Onthoud mijn gegevens!