Stockcar F1 nieuws: 'Gouden Helm trophy speedweekend Coventry 9 oktober 2009'Afgelopen weekend vond er in het Engelse Coventry het 2e Gouden Helm trophy speedweekend plaats.
In mei had Ron Kroonder in Emmen al de eerste editie van het speedweekend gewonnen en moest afgelopen weekend zijn bokaal verdedigen. Ondanks dat de Nederlanders better zijn gaan speedwayen dankzij de baan van Emmen kwamen ze nog snelheid te kort om in Engeland mee te strijden voor de grote prijzen.De gouden Helm werd gewonnen door Stuart Smith 2e John Lund en derde de Wereld Kampioen Andy Smith
Het weekend kende veel spectakel zie foto van Axel Nijs # 32 hij lag onder de kabels, ook Marco Kandt # 67 beleefde een flinke klapper. En Pascal Spigt moest zelfs nog een avond in het ziekenhuis door brengen, maar was gelukkig zondag weer present als toeschouwer.

Ron Kroonder nam een halve ronde de leiding in de grote race maar verkeek zich op de binnenbocht en weg waren de Engelsen met langetijd Frankie Wainman jnr op kop. Maar kreeg te maken met een sterk rijdende Stuart Smith die Frankie een flinke tik uit deelde en op achterstand zette.

Stuart was onder de indruk van de grote bokaal en zal zo als het nu staat in 2 mei 2010 de bokaal gaan verdeigen in het zelfde Coventry deel 2 van het speedweekend om de Gouden helm zal dan in onder voorbehoud in oktober 2010 weer in Emmen plaats vinden. Komende zaterdag zijn de finale races op Emmen. Hier is ook de ASF merchandise stand weer aanwezig met de stockcar F1 kalender 2010 in de verkoop.

Bron: Durk Osinga, ASF Racing productions / WRO promotions

          

     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0e55a5
Onthoud mijn gegevens!