Stockcar F1 nieuws: 'Einde race-carrière Jos op't Roodt'Jos op't Roodt is na vele jaren autospeedway gestopt wegens gezondheidsklachten, Raceway Venray wil hem en zijn team bij deze bedanken voor hundeelname aan de sport. Hieronder een kleine blik op de autospeedway geschiedenis van Jos op't Roodt.

In 1986 is Jos begonnen met autospeedway dat deed hij destijds in de standaard klasse, op de banen Baarlo, Gruitrode en Gendt.
Tussendoor deed Jos ook af en toe een zandcross en dit alles ging niet onverdienstelijk hij behaalde diverse manche winsten.In 1991 schafte Jos zijn eerste F2 aan (met bladveren!) na een wedstrijd werd besloten om deze snel af te danken en een jongere F2 te kopen.
Het stockcar-virus zat nu in zijn bloed, ook vader en moeder waren inmiddels besmet.Onder startnummer B67 begon Jos carrière te maken en werd al snel een graag geziene gast op de banen.
Zijn erelijst in de F2 is indrukwekkend; Eurocup gewonnen, Nederlands kampioen, beste buitenlander wk enz.
Samen met zijn Vader die ervoor zorgde dat de auto altijd in perfecte staat was en zijn moeder die altijd voor iedereen de koffie klaar had staan deed hij ook veel buitenlandse banen aan waaronder ook Island of Man.2002 was een zwart jaar voor Jos, in Lelystad maakte hij een zware crash en brak zijn rug.
Hier herstelde hij weer goed van en niet al te lang was hij weer terug op de baan.
In 2006 werd besloten om F1 te gaan rijden, bij Wainman werd een chassis besteld en Kroonder kreeg de opdracht een motor te bouwen.
Jos zijn eerste jaar was gelijk top, diverse overwinningen en Rookie of the Year.Twee jaar later kreeg hij zijn rood dak en alles zag er veelbelovend uit…tot de race in Skegness waar hij in een zware crash voor de tweede maal zijn rug brak.Na een horde specialisten te hebben geraadpleegd, is hij gedwongen zijn helm aan de wilgen te hangen.
Langs deze weg wil Jos dan ook iedereen bedanken voor de steun van de afgelopen jaren.Bron: Ed Hompes / www.racewayvenray.com
Foto's: Rraceflash.nl
  


     


  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e68126
Onthoud mijn gegevens!