Stockcar F1 / Autocross nieuws: 'Klappers in Blauwhuis.'Tijdens de autocross op koninginnedag 2008 kregen de thuisblijvers weer eens ongelijk. Ondanks de slechte voorspellingen en inderdaad een korte maar hevige bui was het uitstekend crossweer in het Friese Blauwhuis. Het zonnetje liet zich regelmatig zien zodat de kou ook weer snel verdwenen was na de regenbui.

De baan lag er uitstekend bij en de regen zorgde ervoor dat het verraderlijk glad werd op het circuit. Dat resulteerde in een paar flinke uitglijders en een aantal, met name rodeocoureurs, auto’s in de sloot. De organisatie had het tempo er goed in en er kon vlot worden doorgereden. De volgende klasses waren van de partij vandaag: rodeo- , kever-, stockcar F2- en stockcar F1-klasse.

Zoals op bijgaande foto’s te zien valt gingen er met name in de F1 een aantal coureurs aan de rol. Ook in de F2 en de rodeo gingen er nogal wat coureurs over het dak. Resultaat wat schade en morgenochtend blauwe plekken en wat spierpijn. Verder hadden de mensen van de EHBO het rustig, en zo moet dat ook. Blijkt dat de auto’s erg veilig zijn gezien de kracht waarmee een en ander af en toe gebeurd.Binnenkort zijn op raceflash de overige foto’s on line te zien in een fotoalbum van de cross op 30 april 2008. Checked u regelmatig de site de komende dagen

©2008 Aart Langevoort/www.raceflash.nl

   

  

   
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
06a1ff
Onthoud mijn gegevens!