FIA GT CHAMPIONSHIP 2007 -PREVIEW ROUND EIGHT – BRNO (CZECH REPUBLIK)Het zomerseizoen zorgde voor een welgekomen afwisseling. Na de pech in het begin van het seizoen lijkt het tij gekeerd voor Jos Menten. De coureur uit Haelen boekte de voorbije twee maanden drie overwinningen in de ADAC GT Masters, en een vierde podium was mogelijk indien een wielnaaf het niet had begeven tijdens de tweede wedstrijd op de Saschenring, afgelopen weekend.

In het FIA GT kampioenschap pakten Jos Menten en Peter Kox hun eerste punten in Oschersleben met een vijfde plaats. De 24 Hours of Spa verliep minder vlot, maar in Adria gingen de Nederlanders verder op hun elan door drie punten te sprokkelen met een zesde plaats. De troepen van HD GIGAWAVE Reiter Engineering trekken vol goede moed richting het bochtige Brno, voor de achtste manche van het FIA GT kampioenschap. De Lamborghini Murciélago R-GT met startnummer 28 moet alvast in staat zijn om opnieuw binnen de top acht te eindigen, om zo punten te pakken voor het kampioenschap.

“We hebben geen gemakkelijk seizoensbegin gehad, maar alle begin is moeilijk”, vertelt Jos Menten. “Voor mij was de Lamborghini onbekend terrein, net zoals de meeste circuits. We moeten opboksen tegen zeer sterke concurrenten in dit hypercompetitieve kampioenschap. Het potentieel is er duidelijk, we gaan nu proberen de positieve trend verder te zetten in Tsjechië. Vanaf Monza is alles in een stroomversnelling terecht gekomen.

De auto wordt elke wedstrijd beter. Dit doet ons enkel het beste verhopen voor de toekomst. In principe zouden Brno, Nogaro en Zolder onze wagen moeten liggen. We hopen onze 2007-campagne in het FIA GT kampioenschap met een sterk seizoenseinde af te sluiten.”

Bron: Media Jos Menten


  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
1d1efc
Onthoud mijn gegevens!