Autospeedway nieuws: 'De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008 van SMC !'
De Stockcar Formule 1 en 2 World Cup 2008, een soap die al bijna een jaar duurt. Aan het begin van het eigenlijke 2008 seizoen waren alle berichten nog positief, er zou met een aangepast seizoen toch geracet gaan worden.
Het vergde voor iedereen enkele aanpassingen, maar… we zouden kunnen racen en er een echt seizoen van kunnen maken. Helaas zaten er nogal wat hobbels in de weg en gedurende het jaar bleek dat veel inspanningen door de organisatie van Raceway Venray jammer genoeg voor niks waren geweest.
Toch bleef één ding overeind, er moet een World Cup voor de Formule 1 en 2 klasse gereden gaan worden. Na een zoektocht werd de oplossing gevonden in de vorm van CAMSO.Een super snelle oval in het Belgische Warneton gelegen onder de rook van de historische plaats Ieper. Bij vele stockcar fans al een bekend circuit, immers zijn zij al meerdere malen te gast geweest op deze snelle oval. Dit seizoen werd Camso Speedway al de tijdelijke thuishaven voor de F1 coureurs, en dat leidde tot spectaculaire races en het verrijden van de 4 Nations Cup begin juli, met enkele Engelse top coureurs aan de start. Nadat het nieuws over het verrijden van de  World Cup 2008 bekend werd, waren het deze zelfde Engelse coureurs die zich al direct aan hebben gemeld voor deelname. Nu al kunnen we vol trots melden dat; Frankie Wainman jr, Daniël Wainman, Mark Gilbank en Ivan Pritchard samen met de onder de Nederlandse vlag rijdende Engelsman Gary Castell aan de start zullen verschijnen.Als organisatie zijn we ervan overtuigd dat dit aantal zal stijgen tot traditionele aantallen van zestien Engelse F1 en veertien F2 coureurs. Want ook de F2 klasse maakt hun opwachting in het Belgische Warneton. Nog nooit eerder waren de snelle Formule 2 bolides te gast op dit circuit. Maar ze gaan de uitdaging aan en zullen er een spektakel van maken. Warneton Speedway is een circuit met een hogere banking dan we normaliter gewend zijn en dat zal de snelheid flink verhogen. Het vergt dus nog wat pionierwerk bij de Formule 2 coureurs.Ook de Hotrods met regerend kampioen Eric Roeffen zullen het programma aanvullen. Camso is een zeer geschikt circuit voor deze watervlugge bolides, vooral omdat dat de Belgische organisatie zelf een vergelijkbare Hotrod klasse op het programma heeft staan.
Voor alsnog wordt het programma compleet gemaakt door de Saloon Stockcars die voor het nodige vuurwerk zullen gaan zorgen.

2007, het laatste World Cup weekend op het oude Raceway Venray circuit stond bol van spanning en sensationele races. De Cup in de F2 klasse had zelfs drie maal een herstat nodig voordat de superieur rijdende Engelsman Gordon Moody als winnaar kon worden afgevlagd. In de F1 klasse was het de ongenaakbare Ron Kroonder die liet zien, wie de te kloppen man was.We kunnen ons gaan opmaken voor een enerverend weekend World Cup geweld in het Belgische Warneton. Waar Raceway Venray voor eenmaal de vlag zal gaan zwaaien. Helaas geen avond wedstrijden dit jaar maar wel een boeiend programma. Wie van de coureurs in de F2 klasse weet zijn bolide als beste af te stellen in de trainingen en heats op zaterdag Voor veel F1 coureurs is het al gesneden koek maar wie weet kot daar juist de verrassing uit een heel andere hoek.

Aanvang zaterdag 14.00 uur tot 18.00 uur.
Aanvang zondag 10.30 uur tot 18.00 uur

Bron: Media Raceway Venray / Foto's Marcel Bol, Raceflash.nl


    
 
   
 

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
110137
Onthoud mijn gegevens!