Rallycross Maasmechelen 11 oktober 2009 - Finale slot geëindigd met een valse noot.De finale op de Duivelsberg is in mineur geëindigd  tijdens de A finale in divisie 1, waar Jochen Coox wint, maar door diskwalificatie, Koen Pauwels de titel toegewezen krijgt. In de overige klasse gingen de overwinningen naar Davy Van Den Branden (div. 1A), Guino Kenis (div. 2) en Davy Leysen in divisie 3. Kampioen werden Pauwels, Van Den Branden, Sterkens en Maris. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal en Internationaal Belgisch Rallycross kampioenschap, Maasmechelen 10/11.10.2009'Titelontknoping in zicht .
De zesde en tevens finale wedstrijd van het Belgisch rallycross Kampioenschap wordt dit weekend op het circuit “De Duivelsberg” verreden met als inzet de Belgische titel. Aangezien in de drie klasse de kampioenen nog steeds niet gekend zijn kan het Maaslandse circuit als een duiveltje uit een doosje wel voor verrassingen zorgen. Bij de bookmakers staan in divisie 1 nog drie namen vermeld: Coox, Pauwels en Van Mechelen, in de overige drie klassen gaat het tussen Van Den Branden, Martin, Van De Wege en Cokelaere, qua divisie 1A titel. In divisie 2 staan Sterkens en Mertens genoteerd en in divisie 3 is het Maris of Vandenbergh . Zondagavond, na afloop van de finales zullen de Kampioenen van België 2009 gekend zijn en gehuldigd worden! Lees verder...

Finale Europees kampioenschap rallycross Tsjechië - De Keersmaecker opnieuw in B-finaleMichaël de Keersmaecker is er afgelopen weekend terug in geslaagd om voor de derde maal op rij in opnieuw een B-finale te bemachtigen tijdens de slotmanche van het Europees rallycrosskampioenschap in het Tsjechische Ceska Lipa.

De JDK-rijder heeft er wel echt moeten voor vechten. Na een schitterende 7de chrono tijdens de eerste kwalificatieheat op een omloop die de man uit Londerzeel bijzonder goed ligt, kwam hij zodoende in de tweede heat uit tussen de snelste jongens.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Kuypers derde in B finale'Een week na de Belgische EK waar Jos Kuypers in gestunt had door van de D naar de A finale te rijden, is hij in Duitsland op een derde plaats in de B finale geëindigd. Na een breuk in de versnellingsbak moest deze op zaterdag vervangen worden en kon Jos met een zevende en tweede  kwalificatie tijd op zondag van op de pole positie in de B finale starten. Lees verder...

Rallycross nieuws: ' De Keersmaecker opnieuw in B-finale - Europees kampioenschap rallycross Maasmechelen'Afgelopen weekend sloeg het Europees rallycrosscircus zijn tenten op rond het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen voor de zevende manche van het Europees kampioenschap.
 
Ondanks het feit dat Michaël De Keersmaecker, na zijn schitterend Divisie 1-debuut in Zweden waarbij hij de Ford Focus naar een vierde plaats in de B-finale loodste, ons had toevertrouwd dat een herhaling in Maasmechelen zeer moeilijk zou worden lukte hij terug een onverwacht resultaat. Enerzijds had de man uit Londerzeel nog geen meter met de ex Jernberg-Focus gereden op het Duivelsbergcircuit en anderzijds was de Europese concurrentie zwaarder dan in het Zweedse Höljes, aangevuld met de Belgische toppers.

Lees verder...

Rallycross Maasmechelen 9 augustus 2009 - Vikingen de baas tijdens EK, Duval beste Belg.Onder een stralende zon en met een vol huis van meer dan 14.000 toeschouwers is het Europees rallycross weekend op de Duivelsberg te Maasmechelen gewonnen door de Noren (vikings) Sverre Isachsen, Mats Lysen en Knut Ove Børseth.

Divisie 1: Isachsen de Boss.
In divisie 1 was de Noor Sverre Isachsen de grote baas. Met twee snelste tijden gedurende de kwalificatie reeksen verzekerde de Ford Focus rijder zich van de pole positie in de A finale die hij van start tot finish aanvoerde en nooit in bedreiging kwam voor de overwinning. Lees verder...

Europees Rallycross Kampioenschap Maasmechelen 8 & 9 augustus 2009 - “Duivelsberg” klaar voor EK manche.Zaterdag 8 en zondag 9 augustus staat bij heel wat rallycrossfans vet gedrukt in de agenda. Dit vanwege de Belgische manche van het Europees rallycross kampioenschap, dat op het volledig overzichtelijk Duivelsbergcircuit van Maasmechelen zal verreden worden.

De Belgische manche is de zevende wedstrijd uit een reeks van tien, die na een kleine zomerpauze van vijf weken weer van start kan gaan. Met de vakantieperiode mag de BRCV dan ook rekenen op een vol huis, deelnemers uit vijftien verschillende landen, verdeeld in drie klassen.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Scheveneels mooi derde.'Onder wisselvallige weersomstandigheden heeft Ronny Scheveneels tijdens de vierde wedstrijd van het Nederlands Rallycross kampioenschap een mooie derde podiumplaats behaald. In de kwalificatie reeksen werd een vierde tijd geklokt waardoor de VW Golf piloot in de A finale van start kon vanop die plaats. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Laatste Belgische wedstrijd voor Kuypers.'Jos Kuypers die zijn laatste wedstrijd op Belgisch vlak heeft gereden werd tweede achter Jochen Coox. “Aan dit kinderspel doe ik niet meer mee” Eerst zeggen ze mij dat mijn  auto niet conform is qua Powershift en werd erop gewezen dat ik mij moest gedragen, nadien toen ik samen met Coox in de reeks zat kreeg ik onterecht een verwittiging. Coox week plots van zijn  rijrichting af waardoor ik hem niet kon ontwijken, en dat noemen ze duwen! Lees verder...

Rallycross Maasmechelen 11 & 12 juli 2009 - Regionaal, Internationaal kampioenschapLimburgers grote favorieten

Op zaterdag 11 en zondag 12 juli a.s. en dit na een natuurstop van meer dan vier maanden zal de poort van het rallycross circuit weer open gaan en de Duivelsberg weer in volle actie zijn. Deze derde ontmoeting meetellend voor het Belgisch rallycross kampioenschap 2009 is tevens de laatste oefenrit richting het “Europees kampioenschap” Belgisch grootste rallycross happening vindt plaats tijdens het tweede weekend van augustus.

Lees verder...

Rallycross: 'Ron Snoeck wordt 2e bij het NK Rallycross in Valkenswaard.'


Foto: Patrick Wenting, Racinginfo.com
 
Ron Snoeck reed dit weekend op het Eurocircuit in Valkenswaard de derde wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Rallycross. Het was een prima racedag voor Ron en z’n team. Goede tijden in de drie manches en een prachtige tweede plaats in de finale.
 
Kijk voor een verslag met veel foto's op de website van Ron Snoeck: www.RonSnoeck.com

Rallycross nieuws: 'Eindelijk de eindmeet en een podium voor Scheveneels.'Tijdens de derde wedstrijd van het NK rallycross is Ronny Scheveneels geëindigd op een mooie derde plaats. Al waren er gedurende de kwalificatie reeksen elektrische problemen die niet gevonden of opgelost konden worden werd de man uit Balen beloond met een mooie podiumplaats: “Eindelijk” was de uitspraak van Scheveneels toen hij uit de VW Golf stapte. Lees verder...

ACNN nieuws: 'Tijdschema ACNN 5 april 2009 Assen'10.00 – 11.00 uur Inschrijven & technische keuring
11.15 – 11.30 uur Verplichte briefing
12.00 – 12.20 uur Vrije training BMW Ziengs Cup en
                           Sprint Cup
12.25 – 12.45 uur Tijdtraining BMW Ziengs Cup en
                            Sprint Cup
13.00 – 13.30 uur  Race 1 Sprint Cup
13.45 – 14.45 uur  RACE 1 BMW Ziengs Cup en
                            BMW 120 D Cup
15.00 – 15.30 uur  Race 2 Sprint Cup
15.45 – 16.45 uur  RACE 2 BMW Ziengs Cup en
                            BMW 120 D Cup
 
Onder voorbehoud voldoende geluid

17.00 – 17.30 uur Race 3 Sprint Cup
17.30 – Prijsuitreiking in Restaurant of Elders.

Tijdschema onder voorbehoud

Bron: Media ACNN

Rallycross nieuws: 'Rallycross Maasmechelen 01 maart 2009 - Spannende Belgische rallycross opener.'Onder een stalend lentezonnetje genoten de zeer talrijk opgekomen rallycross fans van de eerste zeer spannende BK ontmoeting die in de finales gewonnen werd door Koen Pauwels, Davy Van Den Branden, Jos Sterkens en Luc Maris.

Pauwels wint divisie 1 triller.
In de eerste reeks van divisie 1 ging het dadelijk na de start al mis en knalde vier van de vijf bolides op elkaar, zwart voor de boosdoener Teurlings de enige Nederlander in het gezelschap, want zowel Kuypers als Snoeck stuurde hun kat. In de start van de A finale ging het weer mis, Van Mechelen werd rond geduwd en bekeerde de baan met code rood als resultaat.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Coox klaar voor de strijd.'
Nu de Skoda Fabia na een grondige Zweedse check up terug op Belgische boden bevindt, heeft Jochen Coox afgelopen zondag de “Helga 1” goed kunnen testen op zijn thuiscircuit “ De Duivelsberg” waar het komende weekend de éérste wedstrijd van het Belgische Rallycross Kampioenschap van start gaat. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal en Internationaal Belgisch Rallycross kampioenschap'Maasmechelen 28-02 & 01-03- 2009 - Opening van het Belgisch rallycross kampioenschap 2009.
Op zaterdag 28 februari en zondag 01 maart a.s. gaat op het Duivelsberg circuit in Maasmechelen de éérste race voor het VAS en Belgische rallycross kampioenschap van start. Met de voorafgaande trainingen en de verplichte chrono’s zal omstreeks 11.00 uur het rallycross seizoen 2009 officieel van start gaan. De klasse indeling zijn dit jaar als volgt: Divisie 1, Div. 1A, Div. 3 en de nieuwe Div.2 klasse, wat de vroegere RX Cup was.

Lees verder...

EK Rallycross 2008 nieuws: 'Michaël De Keersmaecker enige Belg op podium tijdens FIA Gala 2008'Afgelopen weekend was Monaco het Mekka van de autosport. Eén dag voor de uitreiking van de SRO Awards was er ook het FIA Gala. Eén Belg mocht daar het podium beklimmen. Met name Michaël De Keersmaecker die afgelopen seizoen voor de tweede opeenvolgende maal Europees Rallycrosskampioen werd.

“Een kippenvelmoment als je daar staat en een applaus krijgt van de groten der aarde op gebied van autosport. Samen op de foto met Hamilton en andere supersterren uit de autosportwereld; Daar kan je alleen maar van dromen”, aldus de man uit Londerzeel.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Winst en Belgische titel voor Jochen Coox.'De Belgische rallycross titel behalen in divisie 1, een droom is uiteindelijk werkelijkheid geworden voor Jochen Coox en zijn JOCO team. De vijfde titel samen met een zesde overwinning dit seizoen is wel de mooiste!

Ik werd op handen gedragen.
“Bij aanvang van het weekend werd ik constant geschaduwd, geen telefoons, minder contact met de supporters en toeschouwers, weg van de drukte enz….., dit speelt een grote rol in de prestatie op het einde van de racedag” aldus de Rekem- naar Coox.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Coox wint en is kampioen.'Rallycross Maasmechelen, 19 oktober 2008 - Onder een stralend najaarszonnetje is de finale van het Belgische kampioenschap rallycross geëindigd met als uiteindelijke kampioenen Jochen Coox, Thierry Cokelaere en Luc Maris.

Sensationele A finale.
De A finale van divisie 1 is op een sensationele wijze geëindigd. Met een bliksemstart, wat Edwin Geraerts al de ganse dag verwezenlijkte kwam hij buitenom verrassend aan de leiding van de koninginneklasse. Maar zijn overwinningsdroom duurde amper enkele ronden.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal, Internationaal & Nederlands kampioenschap - Rallycross Maasmechelen 18 & 19 oktober 2008'Strijd om het goud.
De vierde en laatste wedstrijd van het Kampioenschap van België en Nederland wordt dit weekend op het circuit “De Duivelsberg” verreden. De Maaslandse kiezel zal uitmaken wie in divisie 1 het goud toekomt, Coox of Van Mechelen, in de overige twee klassen zijn Cokelaere en Maris al van vorige wedstrijd zeker van hun dubbele titel. Na afloop zullen de Kampioenen van België 2008 gehuldigd worden! Lees verder...

Europees kampioenschap - Rallycross Maasmechelen 9 & 10 augustus Europese top op “Duivelsbergcircuit”Zaterdag 9 en zondag 10 augustus staan dit jaar bij heel wat Belgische rallycross fanaten vet omcirkeld in de agenda. Op het Duivelsberg circuit van Maasmechelen wordt dan immers de Belgische Manche van het Europees kampioenschap rallycross gereden, de zevende wedstrijd uit een totaal van elf en de éérste van het tweede gedeelte. De Belgische manche kan ieder jaar opnieuw rekenen op een ruime belangstelling qua toeschouwers. Aan een groot en kwalitatief deelnemersveld ontbreekt het niet, de honderd piloten zullen zorgen voor het nodige spektakel. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'High five voor Jochen Coox.'Een week na zijn Belgische overwinning op zij thuiscircuit “De Duivelsberg” is Jochen Coox erin geslaagd op het Eurocircuit in het Nederlandse Valkenswaard  zijn vijfde overwinning op rij te behalen en heeft tevens de concurrenten schaakmat gezet qua Nederlandse titel die Coox toekomt

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Aanstaande zondag, op 13 juli, wordt in Valkenswaard de vierde wedtrijd om het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit.'Dit seizoen heeft Ron Snoeck erg veel pech met de auto. Elke keer dachten we de probleem opgelost te hebben maar de realiteit wees anders uit. De afgelopen week hebben we drastische en kostbare maatregelen genomen en zijn er belangrijke delen in de aandrijflijn vernieuwd en aangepast. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'De Keersmaecker met een riante voorsprong richting tweede seizoenshelft'Zes van de elf wedstrijden zitten erop in het Europees kampioenschap Rallycross. Meteen zijn de periodekampioenen gekend en is reeds een eerste schrapresultaat in rekening gebracht. JDK-rijder Michaël De Keersmaecker kan samen met G&A-baas Guino Kenis, die de BMW 120i opbouwde méér dan tevreden terugblikken op de eerste seizoenshelft. Lees verder...

Rallycross Maasmechelen 06 juli 2008 - 'One man show van Coox'De tweede wedstrijd van het Belgisch rallycross kampioenschap was tevens de laatste oefentest voor het komende Europees gedoe in augustus waar talrijke Belgen zullen aan meedoen. Onder een stralend zonnetje maakte Jochen Coox in de koninginnen klasse er een One Man show van  en ging in de overige klassen de overwinning naar Peter Vingerhoets en Luc Maris. Lees verder...

Rally cross nieuws: 'Coox wil winnen op duivelsberg.'Jochen Coox leider in het Belgisch en Nederlands kampioenschap rallycross wil winnen op zijn thuisfront “ Duivelsberg” een circuit dat de garage houder uit Rekem-Lanaken kent als zijn eigen broekzak. Na zijn Eurocircuit hattrick heeft de Skoda Fabia T16 4x4 piloot de champagne smaak duchtig te pakken en wil deze op de maaslandse kiezel ook zien te bemachtigen. Met een maximum scoren in deze tweede BK race, neemt Jochen Coox een duchtige optie op de Belgische en Nederlandse titel Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal, Internationaal & Nederlands kampioenschap - Rallycross Maasmechelen 05 & 06 juli 2008'Coox groot favoriet

Na een natuurstop van vier maanden zal op zaterdag 5 en zondag 6 juli a.s. de poort van het rallycross circuit weer open gaan en de Duivelsberg weer in volle actie zijn. Dit voor de tweede ontmoeting van het Belgisch rallycross kampioenschap 2008. Ook is deze wedstrijd voor vele de laatste oefenrit voor het grootste rallycross evenement in België, het “Europees kampioenschap” dat plaats vindt tijdens het tweede weekend van augustus. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'De Keersmaecker riant aan de leiding na vier races'Uittredend Europees kampioen Division 1A, Michaël de Keersmaecker, die dit seizoen zijn opwachting maakt in de nieuwbakken Rallycross Cup voor achterwielaangedreven wagens met een cilinderinhoud van 2000 cc, heeft reeds een kloof van 14 punten geslagen met de dichtste concurrent. Na winst in Portugal en Frankrijk heeft de JDK-rijder met een tweede plaats in Hongarije en een nieuwe overwinning in Oostenrijk zijn titelambities definitief onderstreept. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Ron Snoeck 4e in NK Rallycross in Valkenswaard'Op zondag 15 juni werd de derde wedstrijd om het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard waarbij Ron Snoeck een vierde plaats wist te behalen. 

In de 1e manche wist hij de snelste tijd te noteren op een drijfnatte baan en in de finale startte hij vanaf de vierde startplaats. Tot een halve ronde voor de finish reed hij op een derde plaats maar toen brak de aandrijfas van het rechter achterwiel waardoor hij Jos Kuypers aan zich voorbij moest laten gaan. Hij wist gelukkig wel de eindstreep te bereiken en finishte als vierde.

Bron: www.RonSnoeck.com

Rallycross nieuws: 'Hattrick voor Jochen Coox.'De nieuwe divisie 1 koning op het Eurocircuit in Valkenswaard is ongetwijfeld Jochen Coox. De Skoda piloot won de voorbije twee wedstrijden en slaagde in een hattrick door ook de derde aan zijn palmares bij te voegen. Een uitstekende start in een wat heftige A finale liet de garagehouder toe de derde race van het Nederlandse kampioenschap te winnen en hiermee ook zijn leidersplaats in het NK op zijn naaste concurrenten te verstevigen met nog één wedstrijd te gaan. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'De verwachte A finale gehaald'De derde wedstrijd van het Nederlands rallycross kampioenschap is voor Ronny Scheveneels uitgedraaid in een zevende plaats. Het begon in de ochtend niet zo goed voor het VW team toen plots op zondag om 08.30 uur de versnellingsbak moest open gedaan worden vanwege een verkeerde tandwielen set. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Ron Snoeck - Wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Rallycross op het Eurocircuit in Valkenswaard'Op zondag 15 juni wordt alweer de derde wedstrijd om het NK Rallycross verreden op het Eurocircuit in Valkenswaard. In de eerste twee wedstrijden wist Ron Snoeck helaas niet te scoren door technische problemen dus het is zaak dat hij nu een goede prestatie kan neerzetten. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Coox gemotiveerd om te winnen.'Jochen Coox die zowel in het Nederlands als Belgisch kampioenschap stevig aan de leiding staat wil aanstaande zondag tijdens de derde rallycross wedstrijd van het Nederlands kampioenschap de punten kloof alsook zijn leidersplaats verstevigen. Aan de voorbije twee top scoren, waar telkens 20 NK punten werden behaald heeft de Belgische garage houder voldoende om deze in te brengen voor het BK. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Opnieuw winst voor De Keersmaecker in de 2de manche EK Rallycross'


Pechweekend voor G&A Racing in Dijon

Winst en verlies afgelopen weekend voor Michaël De Keersmaecker en Guino Kenis. Beiden waren naar Frankrijk afgezakt voor een dubbel programma. Enerzijds moest het duo met de Mosler in Dijon zijn derde plaats gaan verdedigen in het Belgian GT Championship. En anderzijds moest De Keersmaecker ook in Frankrijk zijn leidersplaats verdedigen in het Europees Rallycrosskampioenschap. Een week eerder had hij immers de openingsmanche gewonnen in het Portugese Lausada.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Jochen Coox in de hoofdrol.'Twee scratchtijden in de kwalificatie manches, van start van op de pole positie in de A finale en de wedstrijd domineren, aan de overwinning van Limburger Jochen Coox met zijn Skoda Fabia T16 4x4 viel er op het Eurocircuit in Valkenswaard voorbije wekend niets op aan te merken. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Scheveneels rechtstreeks in A finale.'Ronny Scheveneels heeft zich in de tweede wedstrijd van het NK rallycross rechtstreeks kunnen plaatsen voor de A finale, al liep het niet zonder enige problemen. De eerste reeks werd iets wat rustig aangedaan om te kunnen finishen. In de tweede reeks brak tijdens de start een titanium aandrijfas, waardoor er geen tijd geklokt werd. Reeks drie bracht voor de VW Golf rijder een mooie derde tijd op, waardoor Scheveneels vanop rang vijf van start kon gaan in de A finale. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Coox wil leidersplaats verstevigen.'Jochen Coox wil zijn leidersplaats in het Nederlands en Belgische kampioenschap aanstaande zondag tijdens de tweede rallycross wedstrijd van het Nederlandse kampioenschap verstevigen. Van de vier NK wedstrijden die er op het Eurocircuit te Valkenswaard verreden worden komen er op het laatste van het seizoen twee in aanmerking voor het Belgische kampioenschap, waarin de Skoda piloot nu ook het klassement aanvoert. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Jochen Coox leider in NK en BK.'Jochen Coox heeft niet alleen en op een wat onverwachte manier de éérste manche van het Nederlands rallycross kampioenschap achter zijn naam geschreven, de Skoda piloot is meteen ook de leider in het Nederlands en Belgische kampioenschap.

De Skoda Fabia T16 4x4 van Jochen Coox was amper één tiende van een seconde trager dan de scratchtijd van thuisrijder en favoriet Jos Kuypers. Tijdens de start van de tweede reeks brak plots de achterste linker aandrijfas waardoor vroegtijdig de paddock werd ingereden voor reparatie werken.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Veltman racing begint aan openingsrace rallycross seizoen'Zondag 20 April rijt het Veltman Rallycross team weer de eerste wedstrijd voor het int. Ned. Kampioenschap op
het  Eurocircuit in Valkenswaard. De Manches beginnen om 12.00 uur en de finales om 16.00uur.

Meer info! www.veltmanracing.nl

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing - Eerste Skoda ontmoeting op Eurocircuit.'Voor Jochen Coox zal op zondag 20 april de éérste ontmoeting plaatsvinden tussen de Skoda en het Eurocircuit. Het Nederlands rallycross kampioenschap zal op het al zeer gekende rallycross circuit in Valkenswaard op gang geschoten worden.

Er het beste van maken.
Jochen Coox en het JOCO team zullen er alles aan doen om er het beste van te maken om uiteindelijk zo hoog mogelijk te eindigen. “Het zal niet gemakkelijk zijn om in de korte trainingstijd de juiste set-up te vinden. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'De Keersmaecker viseert opnieuw Europese titel in Rallycross'GT4 European Cup en EK Rallycross primeren voor G&A Racing

Michaël de Keersmaecker zal komend seizoen zijn titel in Divisie 1A van het EK Rallycross niet verdedigen. De man uit Londerzeel stapt over naar de Rallycross Cup met een BMW 120i uit de ateliers van G&A Racing. Een Divisie die vorig seizoen zijn opwachting maakte in het EK Rallycross, maar tot op heden op weinig interesse kon rekenen.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Ron Snoeck: Paasraces in Engeland'In het komende paasweekend gaat het Ron Snoeck Racing Team naar Engeland. Op 23 en 24 maart wordt op het Lydden Hill Racing Circuit ronde 1 van het British Rallycross Championship verreden en Ron Snoeck zal daar met z’n bolide aan de start verschijnen. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'JOCO Racing, Jochen Coox mooi tweede.'De openingstreffer van het Belgische rallycross seizoen 2008 is voor Jochen Coox op zijn thuis circuit “de Duivelsberg” uitgedraaid in een tweede plaats.
Coox keek rooskeurig uit naar het éérste weekend van het nieuwe seizoen. De Skoda Fabia T16 4x4 pronkte in de paddock in de nieuwe rode kleur en werd in de voorbije wintermaanden duchtig onder handen genomen. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Ron Snoeck behaalt 5e plaats tijdens eerste Rallycross wedstrijd in 2008'Tijdens de eerste ronde om het Belgisch kampioenschap Rallycross op het Duivelsbergcircuit in Maasmechelen, het afgelopen weekend, wist Ron Snoeck ondanks technische problemen en zeer sterke tegenstanders een vijfde plaats te behalen.

Kijk voor een volledig verslag met veel foto's op de website van Ron Snoeck: www.RonSnoeck.com

Rallycross nieuws: 'Wedstrijdverslag 1. - Rallycross Maasmechelen 02 maart 2008'


Het nieuwe wapen (BMW 120i) waar Michael De Keermaeker zal mee uitpakken op Europees vlak

Een denderend begin van het nieuwe seizoen.
De openingswedstrijd van het Belgisch rallycross seizoen 2008 is geëindigd met spannende reeksen een adembenemende finales. Het zeer talrijk opgekomen publiek trotseerde wel de strakke wind en de koude, maar gingen tevreden naar huis met als overwinnaars Jos Kuypers, Jussi Pinomäki en Luc Maris. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Ron Snoeck: 1e wedstrijd voor het Rallycross seizoen 2008'Op zondag 2 maart wordt in het Belgische Maasmechelen de aftrap gegeven voor het Rallycross seizoen 2008. Ron Snoeck zal met z’n snelle VW Golf weer volledig opgefrist aan de start verschiijnen op het Duivelsbergcircuit. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Regionaal, Internationaal & Nederlands kampioenschap'


In de 2007 finale wedstrijd speelde onze Noorderburen een grote rol, zal dit ook in 2008 zijn?

Rallycross Maasmechelen 01 & 02 maart 2008

Wie verslaat wie.
Het éérste wekend van maart is de winterstop voor de Rallycross piloten voorbij. Naar goede traditie opent het Duivelsbergcircuit te Maasmechelen het nieuwe seizoen 2008. Met een extra dosis aan motivatie zullen de piloten aan de start verschijnen en proberen het snelste te zijn, om de titel in een van de vier klassen te kunnen veroveren.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Jochen Coox strand op plaats vier.'De laatste rallycross wedstrijd in extreme weersomstandig-heden (een bijkomende inlassing) van het Belgische kampioenschap is voor Jochen Coox op het circuit van Mettet geëindigd op plaats vier.

Zowel in de vrije- als de verplichte tijdtraining klokte de Jochen Coox de snelste tijd.

Lees verder...

Rally nieuws: 'Jochen Coox wil debuut start overdoen.'De bijkomende rallycross wedstrijd van het Belgische kampioenschap op het circuit van Mettet verraste heel wat piloten, ook Jochen Coox die zo snel als mogelijk aan het seizoen 2008 wil denken om er zich met zijn Europese topbolide op voor te bereiden. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Jochen Coox met Skoda Fabia recht in de roos.'De laatste rallycross wedstrijd op “De Duivelsberg” in Maasmechelen, het thuiscircuit van Jochen Coox is voor de man uit Rekem  recht in de roos geëindigd.

Jochen Coox die eerder vorige maand de Skoda Fabia T16 4x4 van eigenaar Koen Pauwels had over gekocht maakte afgelopen weekend zijn debuut op het rallycross circuit van Maasmechelen.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Rallycross Maasmechelen 7 Oktober 2007 - Coox, De Keersmaecker en Maris winnen op de Duivelsberg.'Onder een stralend herfstzonnetje is de laatste wedstrijd op de Duivelsberg afgewerkt en gewonnen door thuisrijder Jochen Coox in zijn pas aangekochte Skoda Fabia T16 4x4. Europees kampioen Michael De Keersmaecker won in divisie 1A en Zonhovenaar Luc Maris schreef de divisie 3 weer achter zijn naam. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Rallycross Maasmechelen 06 & 07 oktober'Nog niet alles beslist.

In deze vierde en voorlaatste wedstrijd van het Belgische en Nederlandse Rallycross kampioenschap 2007 is in de koninginnen klasse en de divisie 3 de kampioen gekend. In de overige divisie 1A is alles nog mogelijk en is de hoofdvogel nog niet afgeschoten. De bijgevoegde wedstrijd in Mette op 11 november kan heel wat roet in het kampioenschap eten gooien en voor heel wat verschuivingen zorgen. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Pauwels verslaat kersvers kampioen Van Mechelen'


Dave Van Beers (Renault Clio) verraste vriend en vijand

Rallycross Maasmechelen  02 september 2007

Na het Europees gebeuren op de Duivelsberg te Maasmechelen was het weer tijd om de draad terug op te nemen op Belgisch vlak, waarin kon gestreden worden voor de Belgische en Nederlandse titels in de drie klasse. Het werd Koen Pauwels die regerend en kersvers kampioen Patrick Van Mechelen versloeg in divisie 1,  terwijl Dave Van Beers zegevierde in 1A en Luc Maris met een overwinning zich van de titel verzekerde in divisie 3.

Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Rallycross Maasmechelen 01 & 02 September - Regionaal, Internationaal & Nederlands kampioenschap'


Harrie Deelen en Dave van Beers in de jokerlap.

Terug naar de realiteit
De Europese wedstrijden in Maasmechelen en Valkenswaard waarin onze landgenoten uitstekend presteerden zijn achter de rug. Tijd om terug te keren naar de realiteit, het Open Belgisch en Nederlands kampioenschap. Daarvoor staan er nog 2 wedstrijden geprogrammeerd. Eentje volgend weekend in Maasmechelen en de “verplichte” afsluiter van 07 oktober eveneens op de Duivelsberg. Lees verder...

EK Rallycross nieuws: 'MY Power Products en Zomer Motorentechniek met Ford motoren op Eurocircuit Valkenswaard tijdens EK Rallycross.'MY Power Products is het komende EK Rallycross weekend op het Eurocircuit te Valkenswaard aanwezig met haar showtrailer met daarin de Ford motoren en het Ford Racing Performance Parts programma. Wij nemen, ter promotie van de nieuwe FIA EK Rallycross Cup, ook een door Zomer Motorentechniek geprepareerde Ford Duratec HE i-4 2.0L mee en Bert Zomer is aanwezig op het circuit voor vragen. De motor van Jos Sterkens is ook door Zomer Motorentechniek geprepareerd en Jos Sterkens (Kärcher Ford Fiesta ST RC) is hiermee het afgelopen weekend op circuit de Duivelsberg Europees kampioen geworden.

Lees verder...

EK Rallycross nieuws: 'Europees kampioenschap - Rallycross Maasmechelen 12 augustus 2007'


Start A finale divisie 1, Michael Jernberg (S), Lars Larsson (S), Sverre Isachsen (N)

Geslaagd zomers Europees weekend op de Duivelsberg
De zevende wedstrijd meetellend voor het Europees kampioenschap verreden op het zonovergoten Duivelsbergcircuit te Maasmechelen is voor zowel Organisatie, Piloten als publiek een zeer geslaagd weekend geworden. Meer dan 10.000 toeschouwers kwamen opdagen voor het grootst rallycross weekend op Belgische bodem, waar piloten uit vijftien landen aan deelnamen. Lees verder...

Rallycross nieuws: 'Voorbeschouwing EK Rallycross Maasmechelen (11 & 12/8)'Europees topmateriaal en spektakel op de Duivelsberg.

De Belgische manche voor het Europees Kampioenschap Rallycross wordt verreden op zaterdag 11 en zondag 12 augustus a.s. De voltallige Europese top van om en bij de honderd deelnemers zal van de partij zijn. Deze 28ste editie wordt een groot spektakel om van te genieten. Te hopen is dat de weergoden nog iets mooi in petto hebben voor de duizenden rallycrossfans die hun topfavorieten kunnen aanmoedigen op het volledig overzichtelijke Duivelsbergcircuit van Maasmechelen.

Lees verder...