WRC rally nieuws: 'Rossi elfde tijdens WRC rally Nieuw Zeeland'Valentino Rossi is tijdens zijn eerste volledige WRC rally op een keurige elfde plaats geëindigd in het algemen klassement. De Italiaan liet zich al ontvallen dat hij zich na het einde van zijn motorsport-carriere wil richten op het rally rijden.

 De eerste dag op de gravelachtige wegen in Nieuw-Zeeland werd gekenmerkt door voorzichtigheid en aftasten. De vijfvoudig werelkampioen MotoGP had een 2005 specificatie Subaru Impreza WRC tot zijn beschikking staan. Na een rustige eerste dag stond Rossi op een bescheiden 24e positie in de rangschikking.

Tijdens de tweede dag was duidelijk te merken dat de Italiaan het tempo opgeschroefd had. Van de zes proeven op de zaterdag wist de Yamaha-coureur er twee als tiende te finishen. Indrukwekkend was zijn zevende plaats tijdens de Mystery Creek super special, onder andere door dit resultaat schoof hij in het klassement van een 24 naar een 13e plaats.

Op de laatste dag van het evenement was goed te zien dat Rossi zelfvertrouwen had geput uit de dag ervoor. Met veel enthousiasme viel hij de laatste zes proeven aan, soms met iets teveel enthousiasme. Gedurende de Whaanga Coast 1 proef spinde The Doctor tweemaal.  Op de afsluitende dag wist hij nogmaals twee tiende plaatsen te pakken en nog een negende plek. Uiteindelijk wist Rossi de elfde plaats in het algemeen klassement te bereiken, minder dan negentien seconden verwijderd van een top tien-plaats.


                      www.ast-suspension.com


                             www.kika.nl

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
392885
Onthoud mijn gegevens!