WRC Rally nieuws: 'Loeb maakt debuut C4 succesvol'De eerste rally van het wereldkampioenschap 2007 is een prooi geworden voor Sébastien Loeb. De Fransman had dit weekend de nieuwe C4 tot zijn beschikking en het debuut van de Citroën was succesvol. Het nieuwe model functioneerde uitstekend en er werd meteen een dubbel gescoord.

Vandaag werd er maar één, en dus ook de laatste klassementsproef gereden. Deze ging door de straten van Monte Carlo en moest gereden worden met sneeuwbanden, dit alles om het spektakel te verhogen.  Winnaar van de korte proef was Subaru-rijder Chris Atkinson, de Brit bleef Marcus Grönholm een halve seconde voor. Loeb bracht zijn Citroën behoudend naar de streep en finishte als vijfde waarmee de overwinning veiliggesteld was.

In het algemeen klassement was het Loebs teamgenoot Daniel Sordo die een tweede plaats pakte. De Spanjaard kon het tempo van de wereldkampioen goed volgen in de omgeving van Monte Carlo. Ford Focus-rijder Grönholm was op anderhalve minuut 'the best of the rest'. Achter hem vochten Atkinson en Mikko Hirvonen om de vierde plaats. Door een goede laatste proef was het Atkinson die uiteindelijk de vierde positie pakte.

'Het is een mooie zege, uitstekend voor het moreel om het seizoen zo te starten. Het is mijn vierde overwinning hier en dat is toch een speciaal moment. Ik wilde met 10 punten starten en dat is gelukt. De C4 was snel en mijn arm hield het vol. Dit is natuurlijk een schitterende operatie voor Citroën dat met Dani de dubbel verovert. Schitterende start voor de C4.' Aldus een duidelijk opgetogen Loeb die zijn eerste rally weer reed na te zijn hersteld van een gebroken arm.

Bron: SportOne

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
7dde2e
Onthoud mijn gegevens!