Rally racing nieuws: 'Strijd om de ereplaatsen in Rallyclinic Dutch Open gaat door in Barneveld'Barneveld 8 oktober - De kampioen is weliswaar bekend - niemand kan Mark van Eldik nog van de titel houden - maar om de overige ereplaatsen in het Rallyclinic Dutch Open zal de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog flink gestreden moeten worden.

compacte, slechts ruim zes uur durende Veenhuizen Groep Nederland Rally rondom Barneveld en Putten. Ook een flink aantal buitenlandse équipes komt op de Veluwe in actie, terwijl het deelnemersveld zelfs een heuse primeur voor ons land telt. 

Henk Vossen, Jan de Winkel, Piet van Hoof, Nelis Verkooijen, de Britten Guy Woodcock en David Mann, Peter van Merksteijn junior en Dirk Garvelink maken alle acht nog kans op de runner-uppositie in het Rallyclinic Dutch Open 2007. Daarnaast strijden Mitsubishi-rijders Vossen en Van Merksteijn met Subaru-piloot Verkooijen om de titel in de standaardklasse, de groep N, en zijn De Winkel met een Renault Clio Super 1600 en Woodcock met een Ford Escort Maxi nog volop in gevecht om het kampioenschap in de Formule 2, de klasse waarin de voorwielaangedreven auto’s zijn ingedeeld. Zet daarbij kampioen Mark van Eldik in zijn potente fabrieks-Subaru Impreza WRC, de Nederlandse wereldkampioenschapsdeelnemer Jasper van den Heuvel in zijn opvallende oranje Mitsubishi Lancer Evo 9 en erkende ‘kleppers’ als Ronald Leemans en Wout Hazeleger (beide met een Lancer Evo 6), en de Nederland Rally heeft een deelnemersveld om van te watertanden. Of dat nog niet genoeg is, komt hoofdsponsor en inwoner van de streek Patrick Veenhuizen aan de start met een Toyota Corolla World Rally Car en brengt Hans Weijs senior een heuse primeur aan de start: een vierwielaangedreven Volkswagen Polo Super 2000, een auto uit een klasse voor de toekomst. 

Al dit geweld wordt op zaterdag 13 oktober vanaf 13.00 uur losgelaten op vijf verschillende klassementsproeven rondom Putten en Barneveld. De locaties zijn bekend uit de vorige zeven edities van het evenement, maar de meeste proeven zijn licht gewijzigd zodat ze voor alle deelnemers nieuw zijn. Start en finish van de Veenhuizen Groep Nederland Rally zijn als voorheen op industrieterrein Harselaar Oost in Barneveld, dat voor deze gelegenheid voor één dag wordt omgetoverd tot RallyPro Rallyvillage. De deelnemers komen hier na elke paar proeven weer terug om de monteurs hun werk te laten doen, voordat zijn vanaf 19.20 uur voor de laatste keer over het finishpodium rijden. De wedstrijd rond Barneveld is niet alleen compact van opzet maar ook zeer bezoekersvriendelijk. De toegangsprijs tot het RallyPro Rallyvillage bedraagt slechts 5 euro per persoon, voor nog eens vijf euro meer krijgt men er een mooi verzorgt programma annex informatiepakket bij. Naast de rally is er een demonstratierit van 17 historische rallyvoertuigen en zijn er in het rallyvillage diverse activiteiten. En dat rallyorganisatoren ook aan het milieu denken, blijkt in Barneveld: het kloppend hart van het evenement is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, het rallyvillage op industrieterrein Harselaar Oost ligt op loopafstand van NS-station Barneveld-Noord, en vanuit het Rallyvillage rijden shuttlebussen naar twee klassementsproeven. Kortom, de Nederland Rally biedt een prima gelegenheid om kennis te maken met rallysport op hoog niveau.


    


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f52f49
Onthoud mijn gegevens!