Rally racing nieuws: 'Drifting Emotions bindt in Hulst strijd aan in groep N'Tijdens het laatste weekend van april wordt rondom het Zeeuwse Hulst de Proflex Merwede Rally verreden. Het derde meetellende evenement van het Rallyclinic Dutch Open bestaat uit twaalf uitdagende proeven met een totale lengte van zo’n 160 kilometer. Mark Steijger en Bart Hissink van het Drifting Emotions Rallyteam staan aan de start met hun Mitsubishi Lancer Evo VII en gaan opnieuw de strijd aan met de concurrentie in hun klasse, groep N4.

De rally in en rond Hulst is de derde wedstrijd die meetelt voor het rallykampioenschap. Steijger heeft er zin in. ‘Het gaat erg goed met mijn navigator en met de Evo. In eerste instantie moest ik wat wennen aan de overstap van de tweewielaangedreven Chevrolet Kalos waar ik vorig seizoen mee reed, naar de snelle Mitsubishi Lancer Evo VII, maar het gaat steeds beter.’
Na de laatste wedstrijd, de Almere Rally, is de oranjeblauwe VHD-Lancer weer volledig nagekeken en op punt gezet voor de klassementsproeven in Hulst.

‘De proeven in Hulst zijn uitdagend, met veel smalle delen en blinde bochten. Een foutje wordt direct afgestraft omdat er niet veel ruimte naast de weg is en de snelheid erg hoog ligt. De competitie in onze klasse, groep N, is bovendien erg sterk. Hans Weijs jr. en Peter van Merksteijn jr. hebben in Emmeloord en Almere al laten zien hoe snel ze zijn. Mark, het serviceteam en ik gaan er in ieder geval alles aan doen om hoge ogen te scoren in Zeeland,’ aldus navigator Bart Hissink.

Op vrijdagavond staan Steijger en Hissink aan de start van de shakedown. De shakedown, een afgezet deel van een klassementsproef, wordt op volle snelheid verreden en biedt deelnemers de laatste kans om hun auto optimaal af te stellen op het wegdek en de lokale condities. Zaterdag staat de rally op het programma. ’s Morgens rijdt de eerste deelnemer iets na elven over het startpodium op de Grote Markt in Hulst; om twaalf proeven later, rond half zeven ’s avonds, op voormalig veerplein Perkpolder te Walsoorden te finishen.

Net als vorig jaar bevindt ook de service zich op veerplein Perkpolder. Het serviceterrein is overigens in een twintig kilometer lange klassementsproef opgenomen, waardoor publiek èn serviceteams de rallywagens meerdere malen op volle snelheid langs kunnen zien komen. Het is dus absoluut de moeite waard om daar een kijkje te nemen. U bent van harte welkom op de service van Drifting Emotions!

Wedstrijdweetjes
Aantal klassementsproeven    12 (vier verschillende)
Totale lengte klassementsproeven   160 km
Type wegdek kp’s    100% verhard
Officiële site van de rally   www.biesheuvelevents.nl
Site Drifting Emotions    www.driftingemotions.nl

Tijdschema
Vrijdag 27 april
20.00 – 21.30 uur    Shakedown

Zaterdag 28 april
11.01 uur    Start 1e deelnemer, Grote Markt Hulst
18.36 uur     Finish 1e deelnemer, voormalig veerplein Perkpolder

Tekst: Annemieke Hulzebos, www.litero.nl
Foto: Marcel Cazemier,
www.caaz.nl


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
03e06a
Onthoud mijn gegevens!