Rally nieuws: 'Westenbrink wint in Vlaanderen, titelstrijd nog niet beslist'Breda 10 september - De Chevrolet Kalos Challenge reisde afgelopen weekeinde met acht équipes af naar Roeselare in België voor de 48e Omloop van Vlaanderen.

Vooraf waren de opdrachten duidelijk voor de titelkandidaten David Westenbrink en Corné Damen. Bij winst voor Damen was de titel voor hem, bij winst voor Westenbrink zou uitstel volgen tot minimaal de Veenhuizen Groep Nederland Rally in Barneveld.

Op de uiterst smalle Vlaamse wegen ontspon zich een enerverend duel tussen Corné Damen en David Westenbrink. Na 12 proeven van de zaterdag bedroeg het verschil tussen beide kemphanen nog geen 10 seconden in het voordeel van Westenbrink. De tweede dag van de Omloop van Vlaanderen probeerde Damen de koppositie van Westenbrink wederom over te nemen, maar hij kwam niet dichterbij. “David is sneller hier. Ik kies voor de punten en we gaan uitrijden”, aldus Corné Damen voor de laatste boucle op zondag. Op die laatste boucle van vier proeven ging het echter fout voor Damen en Wassink. “We reden op Izegem. De voorgaande twee passages werden daar voor ons geneutraliseerd. In een rechterbocht zakte de auto plotseling op de carterplaat en we gleden de sloot in. Het linkervoorwiel was zonder vooraankondiging afgebroken”, vertelde navigator Ronald Wassink naderhand op het serviceterrein.  

David Westenbrink vierde, samen met navigator André Schoonenwolf, feest: “We hebben onze kans gepakt en gewonnen. Natuurlijk is het niet leuk dat Corné er af gaat. Ook wij hebben onze momenten gehad. We zijn een keer doorgeschoten en we hebben nog een paar benauwde momenten gehad. Wat zijn die proeven hier smal en tricky zeg. Op naar Barneveld.” Iets wat Marcel Landzaad, verdienstelijk tweede na het uitvallen van Damen, alleen maar kon beamen: “Ik ben blij dat ik er ben.” Ook Landzaad en navigator Marvin Molenkamp kwamen in de laatste boucle in een sloot terecht. “Gelukkig stonden er een paar potige toeschouwers. Met een hoop gesjor en getrek aan de auto stonden we weer op de weg en we konden verder”, aldus Landzaad. Hans Leegsma ramde een hek in de laatste boucle. Maar ook hij, genavigeerd door Berry Kok, kon zijn weg gelukkig vervolgen. Ad Blom en gelegenheidsnavigator Thomas Pieket Weeserik spanden de kroon voor wat betreft een pechvol optreden. Maar zij wisten de Chevrolet Kalos, door hulp van alle serviceteams, met veel kunst en vliegwerk inclusief sjorbanden en tie-reps over het finishpodium te rijden. “Wat hebben we eigenlijk niet gehad dit weekeinde”, verzuchtte Blom. “Lekke band, stuurbekrachtiging kapot, versnellingsbaksteun afgebroken waardoor ik regelmatig versnellingen miste. We hebben de motor zaterdagavond met een sjorband vastgezet waardoor ik weer versnellingen kon vinden. Op vermogen rijden lukte niet, maar ik had er voldoende vertrouwen in om door te rijden en puntjes te pakken. Ik moet de andere teams echt bedanken, want zonder hun hulp hadden wij de auto niet naar de finish kunnen brengen.”Frank Tetteroo en John Cornelissen reden een gedegen Omloop van Vlaanderen. “Je moet hier echt lef hebben. Op zich heb ik lef voldoende, maar ik moest toch even wennen aan deze proeven. Het is volledig anders dan bij ons”, keek Tetteroo na afloop terug. Voor Demian Jensen en Marcel Poublon zat de Omloop van Vlaanderen er na de zaterdag op, ofschoon een herstart op dag twee in België mogelijk is. Poublon moest na drie proeven opgeven met een kapotte eindoverbrenging en Jensen constateerde een kapotte koppakking na een aanvaring met een van de vele betonnen palen die het Belgische land rijk is.  

“We zijn tevreden met het verloop van deze wedstrijd. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Het venijn zat echt in de staart. Wat een slagveld op de laatste boucle”, keek ook Pieter Stokman, namens Chevrolet terug op het eerste buitenlandse evenement van de Challenge. “De beslissing bij de rijders valt in Barneveld of Hengelo. David heeft gedaan wat hij moest doen. Maar ik moet Ronald Wassink alvast feliciteren met zijn titel bij de navigatoren.”  

De volgende wedstrijd van de Chevrolet Kalos Challenge wordt op 13 oktober verreden tijdens de Veenhuizen Groep Nederland Rally rondom Barneveld. Uitslag zesde ronde Chevrolet Kalos Challenge, Omloop van Vlaanderen, Roeselare, België.

1. David Westenbrink/André Schoonenwolf  230 km in 2 uur 35 min 18,2 sec
2. Marcel Landzaad/Marvin Molenkamp op 1 min 46,2 sec.
3. Hans Leegsma/Berry Kok op 3:18,1
4. Frank Tetteroo/John Cornelissen op 5:01,5
5. Ad Blom/Thomas Pieket Weeserik op 21:52,4

Uitgevallen:
Marcel Poublon/Carina van Westen: eindoverbrenging (KP 3)
Demian Jensen/René Roelofs: koppakking (KP 7)
Corné Damen-Ronald Wassink: van de weg (KP 22)

Snelste tijden op de Klassementsproeven:
Westenbrink: 13,
Damen: 4,
Landzaad: 2,
Leegsma: 2,
geneutraliseerd 3

Stand Chevrolet Kalos Challenge na ronde 6 (Omloop van Vlaanderen):

Rijders:
1. Corné Damen 96 pt.;
2. David Westenbrink 72;
3. Marcel Landzaad 54;
4; Demian Jensen 47;
5. Frank Tetteroo 43;
6. Ad Blom 32;
7. Hans Leegsma 29;
8. Eduard Eertink 16;
9. Julie Devalet 14;
10. Bert Vloedgraven 9;
11. John Roks 8; 11.
Marcel Poublon 6.

Navigatoren:
1. Ronald Wassink 96 pt (Kampioen).;
2. René Roelofs 47;
3. John Cornelissen 43;
4. Hilco van Beek 36;
5. André Schoonenwolf 36;
6. Amy Donkers 24;
7. Marvin Molenkamp 18;
8. Maick Nijland 16;
9. Annemieke Hulzebos en Thomas Pieket Weeserik 15;
11. Hester van Ovost en Berry Kok 12;
13. Sylvia Bos 11;
14. Geert Grooten 10;
15. Marc Holtman 10;
16. Nicole de Veth 8;
17. Johan Schop 7;
18. Carina van Westen 6;
19. Magali Schutz 4  

Bron: www.westenbrink.com

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
531454
Onthoud mijn gegevens!