Rally nieuws: 'Verslag Nederlandrally 13 oktober'Onder een heerlijk najaarszonnetje werd afgelopen zaterdag
[13-10] de Nederland Rally georganiseerd. Rondom Barneveld en Putten lagen 5 klassementsproeven te wachten op de 113 deelnemende teams, die ieder tweemaal werden verreden.

Het Vitron rallyteam kwam aan de start met beide equipes. Martin van Iersel in de Mitsubishi Lancer Evo 9 werd dit maal genavigeerd door Sylvia Bos. Zijn vaste navigator Frans v/d Einde stapte in bij Clemens Rommers om hem bij te staan tijdens zijn eerste rally met de Mitsubishi Colt CZT.

Martin van Iersel/Sylvia Bos
Na de Amsterdam Rallysprint en de Hellendoorn Rally te hebben gereden met de Subaru Impreza WRC, nam Martin de Vitron Mitsubishi Lancer Evo 9 mee naar Barneveld voor de volgende ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap.
Zowel Martin als navigatrice Sylvia keken er naar uit om een mooie prestatie neer te zetten op de snelle maar verraderlijke proeven. Helaas had de Mitsubishi niet zijn beste dag. Vanaf de eerste klassementsproef kreeg de equipe te maken met wegvallende turbodruk. “Ik keek erg uit naar onze deelname aan de Nederlandrally, maar al na enkele bochten merkte ik dat de Mitsubishi niet zo fel als gewoonlijk was.Een blik op de meter melde een te lage turbodruk. De gehele dag hebben we er last van gehad, maar er viel tijdens de service niets te ontdekken aan de Lancer.Een topklassering zat er dan ook niet in, maar toch heb ik een goed gevoel over gehouden aan deze rally. De samenwerking met Sylvia verliep prima en het was goed te zien dat onze nieuwe auto zo positief werd ontvangen. De Mitsubishi Colt van Clemens en Frans lijkt een prima aanvulling op ons team.” 

     

Na de rally bleek een kapotte temperatuursensor oorzaak van haperende elektronica, wat uiteindelijk resulteerde in het verlies van motorvermogen.
Ondanks deze technische problemen reden Martin en Sylvia continu bij de eerste 20 van het klassement. Aan het eind van de dag passeerden zij als 19de algemeen het finishpodium.
Met dit resultaat bezet de Vitron equipe momenteel de 9de plaats in het Rallyclinic Dutch Open Rally Kampioenschap 2007 en een 4de plaats bij de groep N. 

Clemens Rommers en Frans v/d Einde begonnen uiterst voorzichtig aan de eerste klassementsproef. Er was nauwelijks tijd geweest om de Colt voorafgaand aan het evenement te leren kennen. Alle ervaringen zouden dus tijdens deze rally moeten worden opgedaan.
Clemens: “Al na een aantal bochten werd het mij duidelijk dat rallyrijden met twee aangedreven voorwielen iets heel anders is dan met een vierwiel aangedreven auto zoals ik was gewend met de Nissan Sunny GTI-R. De eerste KP verliep moeizaam, ik was op zoek naar de grip en probeerde aan te voelen waar de rempunten van de Mitsubishi lagen.” 

Na de eerste bouclé van 2 klassementsproeven kreeg Clemens steeds meer vertrouwen in de Mitsubishi Colt, en werd het gas iets dieper ingetrapt. “Ik heb bewust op 80% van mijn vermogen gereden. Hoofddoel van deze rally was het leren kennen van de Colt en het laatste wat ik wilde was van de weg raken, of erger …schade rijden.” 

Helaas voor Clemens is de nederlandrally niet uitgereden.Tijdens klassementsproef 7 raakte hij de controle over de Mitsubishi kwijt en spinde in een greppel. Behalve een deuk in het Ego van de ijmuidenaar viel er geen schade te noteren.”Ongelofelijk stom! Ik sneed te laat een snelle linkerbocht aan, waardoor ik op het uitgereden gravel terecht kwam. Met de Nissan had ik de slip die daarop ontstond nog wel op kunnen vangen, maar de Colt was ik kwijt voor ik het wist. Gelukkig viel er geen schade te bekennen, maar ik ben erg boos op mijzelf. De Colt verreist een veel nettere rijstijl, daar ben ik nu op een vervelende manier achtergekomen. Een harde maar goede les, en in onze volgende rally zal ik mij niet weer laten verrassen.” 

     

Toch toonden Clemens en Frans zich zeer tevreden over de Colt CZT en de deelname in de Colt Cup.”De Colt is een leuke auto met veel potentie. Het meerijden in de Colt Cup voegt nog een extra dimensie aan het avontuur toe en dat maakt het zeker interessant om te gaan denken over een deelname aan een heel seizoen Colt Cup in 2008. Maar voor het zover is, nemen Clemens en Frans nog eenmaal deel aan het volgende evenement om zeker te zijn van deze beslissing.” 

De volgende deelname voor het voltallige Vitron Rallyteam zal de Conrad Euregio Rally zijn, welke op 3 en 4 november wordt verreden rondom Hengelo.

www.euregiorally.nl 

Teamwebsite: www.Vitronrally.nl 


     

    


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
e0c2b0
Onthoud mijn gegevens!