Rally nieuws: 'Verdiende podiumplek voor Drifting Emotions in zonnig Hulst'Afgelopen weekend trok rallyminnend Nederland massaal naar Zeeuws-Vlaanderen voor de derde ronde van het Nederlands Rallykampioenschap, de Proflex Merwede Rally Hulst. Twaalf proeven lang werd op het scherpst van de snede gestreden om de podiumplaatsen. Mark Steijger en Bart Hissink van het Drifting Emotions-team reden een schitterende wedstrijd met hun Lancer Evo VII en wisten dit te bezegelen met een mooie 7de plaats algemeen en een 3de plaats in hun klasse, N4.

De proeven in de omgeving van Hulst staan bekend als uitdagend en technisch, met veel blinde bochten en smalle stukken. Steijger: ‘De Rally van Hulst is een heel andere rally dan de vorige twee. De snelheid ligt erg hoog en omdat er niet veel ruimte naast de weg is, wordt elk foutje keihard afgestraft. Na de laatste rally is de oranjeblauwe VHD-Mitsubishi Lancer Evo VII weer volledig nagekeken en op punt gezet voor de technische klassementsproeven in Zeeland. Om de deelnemers de gelegenheid te bieden hun rallyauto aan een laatste test te onderwerpen, had de organisatie op vrijdagavond een shakedown uitgestippeld. Tijdens een shakedown wordt op volle snelheid een afgezet deel van een klassementsproef gereden. Dit biedt teams de laatste kans om hun auto optimaal af te stellen op de lokale condities. Veel teams, waaronder Drifting Emotions, maakten van deze gelegenheid gebruik. Hissink: ‘We hebben de shakedown drie keer gereden. Tijdens de eerste keer bleek dat de schokbrekers nog niet helemaal op punt stonden. Die hebben we beter afgesteld, waarna de auto goed aanvoelde en we zaterdag optimaal voorbereid aan de start stonden.’


 
Zaterdag om 11.23 uur reden Steijger en Hissink over het startpodium om te beginnen aan de eerste boucle van vier proeven. De eerste proef, Perkpolder, was bijna 21 kilometer lang en leidde de deelnemers langs de service op het voormalige veerpontterrein en over smalle dijkdelen. De andere drie proeven waren gemiddeld negen kilometer lang en bestonden uit vele smalle weggetjes en dijkproeven. ‘De eerste vier proeven verliepen echt geweldig goed. Jammer genoeg hadden we tijdens het laatste rondje van de proef Perkpolder geen remdruk, dat heeft ons wat tijd gekost,’ aldus Steijger tijdens de eerste service. De mannen slaagden erin tijdens de volgende boucle hun tijden op alle proeven weer te verbeteren. Na acht klassementsproeven stond Drifting Emotions knap derde in de klasse N4. De equipe reed een foutloze wedstrijd en ook tijdens de laatste boucle wisten ze al hun tijden verder aan te scherpen. Uiteindelijk finishten ze rond 19.00 uur als zevende algemeen en derde in hun klasse, groep N4. Een schitterend resultaat!
‘We hebben een paar keer de tweede tijd in onze klasse neergezet en hebben laten zien dat we bij de toppers in de klasse N4 horen. We zijn enorm tevreden met onze derde plaats. Deze lijn trachten we tijdens de ELE Rally voort te zetten,’ besluit Steijger.

De volgende rally waar Drifting Emotions aan de start staat is de Paradigit ELE Rally, 2 en 3 juni rondom het Brabantse Helmond. Kijk voor meer informatie over het team en foto’s van afgelopen weekend op www.driftingemotions.nl

Uitslag Proflex Merwede Hulst Rally (groep N)
1. Faes/Lekkerkerker  - Mitsubishi Lancer Evo IX  1u21m23s
2. Vossen/Findhammer - Mitsubishi Lancer Evo VIII  +16 seconden
3. Steijger/Hissink  - Mitsubishi Lancer Evo VII  +29 seconden

Tekst: Annemieke Hulzebos, www.litero.nl
Foto’s: Marcel Cazemier,
www.caaz.nl

Kijk voor meer info op  Drifting Emotions.nl


  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
23ca9f
Onthoud mijn gegevens!