Rally nieuws: 'Veenhuizen Groep Nederland Rally populair bij toppers'STROE - De organisatie van de Veenhuizen Groep Nederland Rally kwam woensdagavond bijeen in dorpshuis De Hofstee in Stroe. Rallyliefhebbers en andere belangstellenden konden  na een presentatie van de organisatie hun opmerkingen geven en vragen stellen.

 

Tijdens de bijeenkomst hadden Jos en Michel Smeets nog een sportieve verrassing in petto. Naast een opsomming van het kwalitatief sterke deelnemersveld maakte de organisatie ook bekend dat er in Barneveld een Polo Super 2000 en een Honda Civic R3 aan de start komen.

De Polo wordt bestuurd door Hans Weijs sr. Freddy Loix reed eerder dit jaar in deze auto de Rally van Ieper
De Honda Civic is een nieuwe uit de serie R3. Deze auto heeft nog niet buiten het IRC kampioenschap gereden. Het optreden in Barneveld mag dus gerust uniek genoemd worden. De rally-informatieavond in Stroe werd goed bezocht. De aanwezigen kregen zo ook te horen dat er veel buitenlandse belangstelling is voor de rally rond Barneveld en Putten. Coffey, Hedström, Karllson, Turnbull en Woodcock hebben hun komst aangekondigd.

Ook Nederlands kampioen Mark van Eldik komt naar Barneveld. De titelhouder rijdt in een fabrieks Subaru S12. Opvallend is dat de gehele top 10 in de tussenstand aanwezig zal zijn. Er zijn nog kostbare punten te verdelen voor de plaatsen 2 tot en met 10.
Ook in de historics, genaamd: “Slowly Sideways” (die achter de rallydeelnemers starten) zijn diverse interessante deelnemers (van Trabant tot Lancia Stratos met een Ferrari motor) van de partij.

Hoofdsponsor Patrick Veenhuizen komt ook aan de start. De snelle ondernemer uit Stroe maakt later bekend welk wapen hij in de strijd gooit. Dat is nog een verrassing. Zeker is wel dat de Hyundai Coupé Kitcar op stal blijft staan.
Jasper van den Heuvel komt niet in de Mitsubishi WRC aan de start. De Terschuurder, die volgende week eerst de WK Rally van Catalunya rijdt, zal met de Groep N auto starten en doet dus niet mee voor de totaalzege.

Op zaterdag 13 oktober staan er 10 klassementsproeven op het programma. Vijf verschillende proeven in Barneveld en Putten, die twee keer worden gereden. In totaal zullen 122 kilometers op snelheid worden verreden verdeeld over de 10 proeven. Alle proeven zijn voor publiek goed toegankelijk en voor definitieve proeven kunt u op de dag zelf bij de publieksinfopunten de vertrouwde informatie kopen.

Bron: Media www.nederlandrally.nl

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
a9e078
Onthoud mijn gegevens!