Rally nieuws: 'VADER EN ZOON STRIJDEND TEGEN ELKAAR IN DERDE WINTER TRIAL'XAVIER EN SERVÉ MAASSEN GAAN OP ZOEK NAAR HET EREMETAAL IN KLASSIEKE RALLY

LANAKEN, 20 JANUARI 2010 – Servé en Xavier Maassen zullen op 24 januari aanstaande voor de derde maal deelnemen aan de klassieke rally ‘The Winter Trial'. Servé Maassen, die meer dan 30 jaar geleden Nederlands Kampioen werd met een Sunbeam Avenger, zal samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de 24 uur van Le Mans en FIA GT, deelnemen aan deze rally. Dit maal echter niet als team, maar als concurrenten. De negende editie van The Winter Trial gaat van start in St. Wolfgang in Oostenrijk. De rally heeft een lengte van ongeveer 2.700 kilometer en voert langs plaatsen waar sneeuw gegarandeerd is.

Geschiedenis
Nadat Servé Maassen zijn actieve loopbaan als coureur had geëindigd en Xavier het autosportvirus van zijn vader had overgenomen, deed de Limburger tevens zijn fraaie Sunbeam Avenger van de hand. Op Nederlandse bodem had hij in 1975 en ’76 het productietoerwagen kampioenschap gewonnen met deze wagen. Toen hij de kans kreeg om opnieuw in het bezit te komen van een soortgelijke Avenger, kocht Maassen de auto van Bernard Unett, die als fabrieksrijder met de Sunbeam maar liefst drie keer het Britse toerwagen kampioenschap wist te veroveren.
 
Aanleiding
Na enkele keren met de Winter Trial Experience dag te hebben meegedaan, ging Maassen op een uitnodiging in voor de ‘echte’ Winter Trial in 2008. De Sunbeam Avenger werd uit de mottenballen gehaald en volledig geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser. In deze klassieke rally reden vader en zoon bijna foutloos over de rallypaden en gingen bovendien met drie medailles naar huis. Ze werden winnaar met de Sunbeam Avenger in de klasse tot 1.600 cc, wonnen de ‘Trophy van beste rookie’ en waren eveneens verkozen tot beste familieteam! Terwijl Xavier de pacenotes voorlas ging Servé foutloos over de proeven door alle kleine straatjes. Nadat ze samen in 2009 lang aan kop lagen in het club klassement, vielen ze met een lekke radiator en problemen met de ontsteking uit.

Nieuwe uitdaging
Voor Xavier staat in 2010 een nieuwe uitdaging in de Winter Trial. Nadat Xavier twee jaar lang als navigator van zijn vader fungeerde, zal hij nu zelf achter het stuur klimmen van de Sunbeam Avenger. Hij zal samen rijden met Ko Roeleveld als navigator. En hij zal het moeten opnemen tegen zijn vader, die samen met David Meiboom in actie komt met een Fiat 124 Sport. De uitgezette routes van The Winter Trial lopen dit jaar door Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en wederom Oostenrijk waar de deelnemers ook zullen finishen in St. Wolfgang nabij Salzburg.

XAVIER MAASSEN: “Ik ben bijzonder blij om nu zelf te kunnen rijden. Na afgelopen jaar driftend over de smalle wegen vol sneeuw te rijden, wou ik toch zelf achter het stuur klimmen. Samen met Ko Roeleveld zullen we strijden voor het podium. Maar belangrijker, ik wil natuurlijk hoe dan ook voor mijn vader eindigen! We hebben de Sunbeam Avenger onder handen genomen en ook nog op een aantal punten weten te verbeteren. The Winter Trial is een geweldig evenement om aan deel te nemen. Een grote verscheidenheid aan klassieke raceauto’s zullen aan de start verschijnen, zodat er tijdens de rally van dit historische kampioenschap op veel spanning gerekend kan worden.”  


               
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
90686b
Onthoud mijn gegevens!