Rally nieuws: 'UITSTEKENDE TWEEDE PLAATS BIJ RALLYDEBUUT BERNHARD TEN BRINKE IN TWENTE RALLY!'



HENGELO, 02 NOVEMBER 2008 – Bernhard ten Brinke is zijn rallydebuut glansrijk begonnen door uitstekend als tweede te finishen in de CONRAD Twente Rallysprint! De inwoner uit het Gelderse Zeddam reed samen met zijn ervaren navigator Bert van Bloemendaal totaal vijf klassementsproeven en wist de laatste proef zelfs als snelste van het complete deelnemersveld af te sluiten. De Nederlander, die voor de eerste keer een Mitsubishi Lancer EVO 9 aan de tand voelde, moest slechts veertien seconden toegeven op de winnaar Henk van de Riet met een Mitsubishi Lancer EVO 7.



Op de rallypaden begon Ten Brinke op zondagmorgen vroeg samen met zijn navigator aan het verkennen van de proeven, die in de omgeving van Hengelo, Hengevelde en Zeldam waren uitgezet. Nadat de notes goed op papier waren gezet, ging het duo nog een keer naar de verplichte service in Hengelo voor de laatste voorbereidingen. Rond 12:08 uur begon de door Whirlpool Breda gesponsorde Ten Brinke met een door van Van Merksteijn Motorsport geprepareerde Mitsubishi Lancer EVO9 (klasse N4) aan zijn eerste proef op het industrieterrein (KP1 Hengelo Zuid). Ten Brinke bouwde zijn eerste proef stelselmatig op en verremde zich slechts een keer, waardoor hij enkele seconden op de snelste deelnemer Sylvan van der Linde (Mitsubishi Lancer EVO 9) moest toegeven. Desondanks sloot hij de openingsproef keurig als tweede af.

De volgende proef werd op een gladde baan verreden. Doordat het ’s nachts flink had geregend moest Ten Brinke alle zeilen bijzetten om zijn wagen op de baan te houden. Hij zette daarin de derde snelste tijd neer. Daarna wist de ondernemer de stijgende lijn in KP3 (Brammer) goed door te trekken, maar verloor hij een aantal seconden toen hij bij een hairpin bocht met zijn bolide haaks op de weg kwam te staan. Hierdoor moest hij 28 seconden toegeven op de nummer één Van de Riet.

Na de hergroepering en de verplichte service begon Ten Brinke aan het tweede gedeelte van de rallysprint. De huidige Eurocup Mégane Trophy rijder kreeg steeds meer vertrouwen in zichzelf en de auto en klokte in de vierde proef (Hengelo Zuid) steeds top twee tijden. Toen het langzaam donker begon te worden, werd voor de laatste proef (KP5 Baan) de extra koplampen op de Mitsubishi gemonteerd. De rijder met wagennummer 156 reed een foutloze ronde over het verharde gedeelte en wist deze met een tijd van 4:26 bovendien als snelste af te sluiten. Dit leverde de nieuwbakken rallyrijder uiteindelijk een fraaie tweede plaats in het eindklassement op!

BERNHARD TEN BRINKE: “De eerste rally in mijn autosportcarrière is perfect verlopen. De samenwerking met Bert verliep echt supergoed en de Lancer hield zich fantastisch. Op een paar kleine foutjes na hebben we echt geen enkel probleem gehad. Voor mij is de rallysport compleet nieuw. Als circuitrijder was het in het begon nog even wennen aan de gladde rallypaden en de notes van mijn navigator, maar dat ging naarmate de rally vorderde allemaal erg voorspoedig. Volgend jaar ben ik zeker weer van de partij, want dit succes smaakt absoluut naar meer!”

UITSLAG CONRAD TWENTE RALLYSPRINT, HENGELO, 02 NOVEMBER 2008:
01. Henk van de Riet/Wim Backers, Mitsubishi Lancer EVO7,                                       37:07
02. BERNHARD TEN BRINKE/BERT VAN BLOEMENDAAL, MITSUBISHI LANCER EVO 9,   + 14s
03. Peter Beurskens/Marcel van Elven, Opel Corsa B Kitcar,                                         + 28s
04. Hank Melse/Bert Meulenbeld, Skoda Fabia WRC,                                                   + 58s

Insight F1 Motorsport Report namens Bernhard ten Brinke























   



  




  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
0884f2
Onthoud mijn gegevens!