Rally nieuws: 'Toeschouwer gewond op Rally van Wallonië'


François Duval  in actie.

JAMBES - Op de tweede dag van de Rally van Wallonië, de derde manche van het Belgische rallykampioenschap, is zondagochtend eén toeschouwer gewondgeraakt toen een deelnemer te laat in de remmen ging. Xavier Bouche, een van de favorieten, werd uitgesloten wegens vervalsing.

Tijdens KP 15 van Bois-de-Villers remde de BMW M3 n°42 van Alain Renkin en PhilippeChiaradia te laat aan post 11 van de special, waarna ze de uitloopstrook namen. Hoewel die zone verboden gebied is voor toeschouwers, bevonden zich daar drie personen die verschillende aanmaningen van de wegcommissarissen hadden genegeerd. Twee van de drie konden de wagen ontwijken, een derde raakte gewond. De persoon werd bij bewustzijn afgevoerd naar het ziekenhuis CHR in Namen voor bijkomend onderzoek. De ernst van de blessures is niet gekend.

Tijdens de hergroepering na diezelfde proef (Bois-de-Villers) in Jambes besliste het college van sportcommissarissen van de RACB om de Subaru Impreza Groep A n°4 van Xavier Bouche en Hugues Lecomte uit de wedstrijd te zetten. Dit wegens vervalsing van het tijdenboekje en het verslag dat de verantwoordelijke van KP10 daarover maakte. Dat voorval gebeurde zaterdag tijdens de eerste etappe omstreeks 18u50 bij de start van de proef in Crupet. Bouche lag zaterdagavond derde in de tussenstand.

Bericht van onze Belgische correspondent.  

   

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
cb5cae
Onthoud mijn gegevens!