Rally nieuws: 'Thriller in de maak bij Chevrolet Kalos Challenge'Breda 9 oktober - Na het enerverende gevecht tussen Corné Damen en David Westenbrink in de zesde wedstrijd van de Chevrolet Kalos Challenge, de Omloop van Vlaanderen, is de titelstrijd bij de rijders nog niet beslist. Ondanks de uitvalbeurt heeft Corné Damen nog steeds een buffer van 24 punten op Westenbrink. Ronald Wassink is bij de navigatoren al zeker van de titel.

De strijd spitst zich daarom in de Veenhuizen Groep Nederland rally helemaal toe op de rijderstitel. Met nog 40 punten te vergeven kan David Westenbrink de titelstrijd helemaal doortrekken naar de laatste wedstrijd in Hengelo als hij minimaal vijf punten meer scoort dan Corné Damen.

Damen zal echter, perfectionist als hij is, niets aan het toeval over willen laten en uiterst goed geprepareerd en gemotiveerd aan de start verschijnen. Vorig jaar moest Damen zijn 2005 titel in Barneveld overdragen aan Mark Steijger, en daar kan hij de titel weer heroveren. Westenbrink heeft in Barneveld nog iets goed te maken. In 2006 gleed de man uit Meppel immers in een sloot, waardoor een goede klassering teniet gedaan werd.

Achter Damen en Westenbrink strijden Marcel Landzaad, Demian Jensen en Frank Tetteroo om de derde plaats. Zij hebben zelfs theoretisch nog een minieme kans op plaats twee mocht David Westenbrink onverhoopt ergens uitvallen. Ad Blom is er na alle probleempjes van de Omloop op gebrand een  vlekkeloze rally af te leveren. Eduard Eertink verkoos een start in Hellendoorn om te testen, boven de Challenge Wedstrijd in België. Hij zag dit jaar pas éénmaal het finishpodium. Marcel Poublon kwam dit seizoen nog nooit over het finishpodium. Samen met navigatrice Carina van Westen, zal de Vlaardinger proberen eindelijk de pechreeks te doorbreken.

In Barneveld zullen Nathalie Wekema en Nicky Krake eindelijk hun debuut in de Challenge maken. Het Panorama Ladies Team reed in dit seizoen natuurlijk een beetje in de marge en was aangewezen op sprints vanwege ontbrekende licenties van beide dames. Die zijn inmiddels binnen en dus vormt de Veenhuizen Groep Nederland Rally het decor van het officiële debuut van de dames-équipe in de Chevrolet Kalos Challenge. Hans Leegsma ontbreekt in Barneveld vanwege een vakantie.

De Veenhuizen Groep Nederland Rally, op snelle en technische proeven bij Putten, Barneveld en Kootwijkerbroek, is tegenwoordig bijna traditioneel de wedstrijd waarin de beslissingen vallen. Daar gaan echter 123 kilometers op wedstrijdsnelheid, verdeeld over tien getimede klassementsproeven, aan vooraf. De wisselvallige weersomstandigheden die half oktober te verwachten kunnen zijn, kunnen een scherprechter blijken. Een verkeerde keuze kost veel tijd, die op de snelle, voormalige Tulpenrally proeven, maar moeilijk goed gemaakt kan worden.

Hoe dank ook in de Chevrolet Kalos Challenge baant zich een ontknoping aan, volgens de allerbeste Hitchcock traditie. “De strijd in de Challenge is dit jaar hevig”, aldus Pieter Stokman, namens Chevrolet. “Dat stemt me erg tevreden. Ik gun het zowel Corné als ook David. De sterkste zal zegevieren, al heeft Corné de meeste kans door zijn puntenvoorsprong. De druk ligt grotendeels bij David, maar die heeft in België laten zien dat hij daar goed mee om kan gaan. Hij laat zich minder snel het hoofd op hol brengen en daardoor is hij een stuk harder gaan rijden.”Algemene gegevens:
- Veenhuizen Groep Nederland Rally
- 13 oktober 2007
- Start, finish, service op industrieterrein Harselaar-Oost,
  Hermesweg in Barneveld
- Lengte van de rally: 207 km, met 10 klassementsproeven
  (KP’s) over 123 km
- Internetsite van de rally: www.nederlandrally.nl

Startnummers Chevrolet Kalos Challenge
86.  Corné Damen/Ronald Wassink
87.  David Westenbrink/André Schoonenwolf
88.  Marcel Landzaad/Marvin Molenkamp
89.  Demian Jensen/René Roelofs
90.  Frank Tetteroo/John Cornelissen
91.  Ad Blom/Amy van Tilburg-Donkers
92.  Eduard Eertink/Ard Pierik
93.  Marcel Poublon/Carina van Westen
94.  Nathalie Wekema/Nicky Krake 

Tijdschema
13.00 uur              
Start, podium RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld
5 klassementsproeven in omgeving Putten en Barneveldca. 16.00 uur          
hergroepering en service, RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld
5 klassementsproeven in omgeving Putten en Barneveld
ca. 19.20 uur        
Finish, podium RallyPro Rallyvillage, Harselaar, Barneveld

Stand Chevrolet Kalos Challenge na ronde 6 (Omloop van Vlaanderen):
Rijders:
1. Corné Damen 96 pt.; 2. David Westenbrink 72; 3. Marcel Landzaad 54; 4; Demian Jensen 47; 5. Frank Tetteroo 43; 6. Ad Blom 32; 7. Hans Leegsma 29; 8. Eduard Eertink 16; 9. Julie Devalet 14; 10. Bert Vloedgraven 9; 11. John Roks 8; 11. Marcel Poublon 6.

Navigatoren:
1. Ronald Wassink 96 pt (Kampioen).; 2. René Roelofs 47; 3. John Cornelissen 43; 4. Hilco van Beek 36; 5. André Schoonenwolf 36; 6. Amy Donkers 24; 7. Marvin Molenkamp 18; 8. Maick Nijland 16; 9. Annemieke Hulzebos en Thomas Pieket Weeserik 15; 11. Hester van Ovost en Berry Kok 12; 13. Sylvia Bos 11; 14. Geert Grooten 10; 15. Marc Holtman 10; 16. Nicole de Veth 8; 17. Johan Schop 7; 18. Carina van Westen 6; 19. Magali Schutz 4 

Bron: www.kalos-challenge.nl

     

  

  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
c17d01
Onthoud mijn gegevens!