Rally nieuws: 'Thiry, Lietaer, Vanbellingen en Bouche ronden de kaap van de 250 deelnemers'
De feestperiode heeft de liefhebbers er niet van weerhouden om massaal in te schrijven voor de vierde uitgave van de Legend Boucles de Spa. Op goed drie weken van het afsluiten van de inschrijvingen, en in de wetenschap dat enkele grote namen nog ontbreken, is de kaap van de 250 toegelaten inschrijvingen bereikt (150 in Legend 80 km/u en 100 in Classic). Maar gezien enkel de datum van het betalen van het inschrijvingsgeld als werkelijke maatstaf telt, is er dus nog wat hoop voor laatkomers...

Er is dus nog wat plaats. Willy Lux, de nieuwe coördinator geeft tekst en uitleg: “We kunnen tot 270 à 280 inschrijvingen gaan, gezien er altijd laattijdige forfaits volgen. Maar we dienen de maatstaf van 250 inschrijvingen wel te respecteren om zo de timing en het vlotte verloop van de rally niet in het gedrang te brengen.”
“We zijn inderdaad goed op weg om het record aantal inschrijvingen van een Belgische proef scherper te stellen”, gaat een fiere Pierre Delettre verder.

En zowel de kwantiteit als de kwaliteit is gewoontegetrouw weer op de afspraak. Een voorlopig overzicht:

Onder meer de routiniers Michel Maes (Talbot Lotus Gr.2), Steve Vanbellingen (Opel Manta 400) en Christian Kelders (Porsche) zijn er bij gekomen. Christian Kelders kondigt overigens nog twee mooie namen in soortgelijke Porsche Martini Racing aan. Maxime Soulet heeft vorig jaar blijkbaar de smaak te pakken gekregen, want hij keert ook terug, net zoals zijn collega circuit-jongens Julien Schroyen (Kadett), Armand Fumal (idem) en Pierre-Yves Rosoux. Deze laatste zet een Audi Quattro in de originele fabriekskleuren in.

Hetzelfde kan gezegd worden van de Historic-adepten Vankemmel, Stouf en Pol Lietaer die met zijn Escort MKII BDA Gr.4 van de partij zal zijn. Spektakel verzekerd!

Hij eindigde op het podium afgelopen jaar en keert terug, maar wel met een andere wagen. We hebben het over Bruno Thiry, die met een VW Golf uit 1980 zijn ding zal doen. Hiermee keert hij overigens terug naar zijn rallyroots van goed 20 jaar geleden.

We weten ondertussen ook dat een grote naam uit het WK de rally zal vervoegen, maar meer daarover op de officiële presentatie tijdens de Racing Show de Liège op vrijdag 30 januari om 14u00.

We kunnen ook melden dat Xavier Bouche opnieuw van de partij zal zijn. Na zijn uitstap met de Metro 6R4 doet hij het ditmaal met een Lancia Stratos of zelfs een 037. In ieder geval meer dan de moeite waard... Ook Christian Fortemps belooft na zijn deelname met de Triumph TR7 om dit seizoen voor een stevige verrassing te zorgen.

Melden we nog dat er een Challenge in het leven geroepen is voor deelnemers die met Goodyear, Dunlop of Fulda rijden. De deelnemers die in aanmerking komen, ontvangen over afzienbare tijd een schrijven met inschrijvingsvoorwaarden voor de Challenge, die overigens rijkelijk met prijzen beloond zal worden.  


Bron: Olivier de Wilde (www.race-rally.be)

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
f19165
Onthoud mijn gegevens!