Rally nieuws: 'Temmink/Elbert ambitieus naar thuiswedstrijd'Hellendoorn 12 september - Aan het begin van 2007 heerste er volop onduidelijkheid over het wel of niet doorgaan van Neerlands grootste: de Hellendoorn Rally.

Gelukkig kwam alles toch nog goed in Hellendoorn. Dit jaar maakt de rally voor het eerst sinds tijden géén deel uit van het Nederlands kampioenschap, maar dat heeft er niet voor gezorgd dat de belangen dit jaar minder zwaar wegen.

ohn Temmink en Henk-Jan Elbert komen dan ook met hun, door Wevers Sport geprepareerde, Toyota Corolla WRC naar Hellendoorn. Het wordt de thuisrally voor zowel het team van Wevers Sport als ook voor Temmink en Elbert.

Dat de Toyota Corolla WRC nog steeds een potente rallyauto is bewees John Temmink met een verbazingwekkende negende plaats in Etten Leur. Voor Hellendoorn worden de doelen, ondanks beduidend meer concurrentie in het startveld, weer iets hoger gesteld. “Ik ga proberen de top vijf te benaderen”, laat Temmink desgevraagd weten. Een top vijf klassering had er ook al ingezeten in de Exotic Green Rally, ware het niet dat Temmink twee velgen kapot reed op de KP de Hel. “Dat heeft me zeker een plaats of drie gekost. We hebben daar te veel tijd verloren door die kapotte velgen”, aldus Temmink.

En dus werd een klassering rond positie vijf tot doel van de missie Hellendoorn bestempeld. Temmink blijft nuchter onder de concurrentie. Iets dat hem al het hele jaar kenmerkt: plezier en nuchterheid. “Moet ik warm of koud worden van zoveel WRC’s? Wij hebben er zelf ook een. De motor is helemaal door Wevers Sport gereviseerd. Een Corolla kan nog steeds meedoen om de topplaatsen. Het zal echter wel moeilijk worden. Maar dat is dan ook voor mij meteen de uitdaging.”

Vrijdagavond start de rally weer als vanouds vanaf manege “ ’t Oale Spoor”. Klokslag 19:01 uur zal Mark van Eldik met startnummer 1 de wedstrijd openen. Rond elf uur keren de teams terug naar de manege om daar de eerste etappe te finishen. Omstreeks half negen de volgende ochtend vindt de herstart plaats en ’s avonds om zeven uur is de winnaar van de Hellendoornrally bekend. Meer informatie over de rally is terug te vinden op www.hellendoornrally.eu

Belangrijkste deelnemers:
1. Mark van Eldik/Michel Groenewoud; NL/NL;
    Subaru Impreza WRC S12
2. Erik Wevers/Jalmar van Weeren; NL/NL;
    Skoda Fabia WRC '05
3. Jasper van den Heuvel/Martine Kolman; NL/NL;
    Mitsubishi Lancer EVO IX
4. Patrick Snijers/Geert Grooten; B/B; Porsche GT3
5. Jan de Winkel/Radboud van Hoek; NL/NL;
    Subaru Impreza WRC S12
6. Dirk Boers/Michiel Poel; NL/NL; Subaru Impreza WRC
7. Harry Kleinjan/Annemieke Hulzebos; NL/NL;
    Skoda Fabia WRC '05
8. Wout Hazeleger/Bert van Bloemendaal; NL/NL;
    Mitsubishi EVO 6,5
9. David Mann/Alun Cook; GB/GB; Subaru Impreza WRC '99
10. David Turnbull/Ken Bills; GB/GB; Subaru Impreza WRC S7
11. Rene Kuipers/Erwin Mombaerts NL/B
      Subaru Impreza WRC S12
12. John Temmink/Henk-Jan Elbert NL/NL Toyota Corolla WRC
Bron: www.hellendoornrally.eu

      

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
99b7b7
Onthoud mijn gegevens!