Rally nieuws: 'Team AutoTrack.nl - Van Deijne/Rosegaar formidabel in Baja Italia'
Met een derde plaats in het eindklassement van de Baja Italia pakten Tonnie van Deijne en Wouter Rosegaar van het Team AutoTrack.nl in hun eerste wedstrijd van het seizoen al meteen weer punten voor de FIA International Cup for Cross Country Bajas.

Het was in de droge rivierbeddingen ten noordoosten van Venetië een spannende strijd in een startveld van ruim veertig auto’s. Alle teams hebben de afgelopen maanden veel geïnvesteerd in hun materiaal en met name Van Deijne/Rosegaar uit het Brabantse Zeeland, de Russen Gadasin/Demyanenko en de Tsjechen Zapletal/Ourednicek knokten in Italië voor een toppositie.

De Nederlandse Mitsubishi won vrijdagavond de proloog, op vijf seconden gevolgd door Gadasin en op negen seconden door Zapletal. Op de drie special stages van zaterdag was het de Rus die de toon aangaf, zeker nadat Van Deijne en Rosegaar op de eerste special 2,31 minuten verloren door onduidelijkheden in de route. Ook Zapletal was hierdoor in staat om het Team AutoTrack.nl op achterstand te rijden. Op de resterende proeven werden de Tsjechen langzaam binnengehengeld, maar Gadasin in zijn Navara met zeven liter Nissanmotor bleef buiten bereik.

De Baja Italia was helaas te kort om hoger te eindigen dan een derde plaats, maar wel werd alvast een visitekaartje afgegeven met een overwinning op de superspecial van vrijdag en de laatste special van zondag. De derde plaats is een evenaring van de topprestatie van vorig jaar. Tonnie van Deijne is van mening dat er in de resterende drie Baja’s van dit seizoen podiumplaatsen gereden kunnen gaan worden. In ieder geval staan de eerste zeven punten in het kampioenschap op het conto van Team AutoTrack.nl.

     
  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d7bc8e
Onthoud mijn gegevens!