Rally nieuws: 'Suzuki preview Rally RACC Catalunya – Costa Dauraga'Catalunya 5 oktober - De 34e Rally RACC Catalunya - Costa Dauraga, de zesde ronde uit het FIA Junior Rally Championship, wordt van 4 t/m 7 oktober verreden in Noord-Spanje. Vorig jaar werd dit evenement nog in maart georganiseerd, maar dit seizoen vormen de herfstkleuren weer het decor.

De Rally Catalunya wordt, zoals de naam al aangeeft, volledig verreden in Catalunya, tegen de grens met Frankrijk. Het rallygebied ligt bekneld tussen de uitlopers van de Pyreneeën in het noorden en de prachtige Middellandse Zee kust van de Costa Daurada in het zuiden. Het hoofdkwartier van de rally is gelokaliseerd in Port Aventura, één van de grootste amusementsparken van Europa, 500 meter van het centrum van Salou. Salou ligt zo’n 100 kilometer ten zuiden van Barcelona.

De klassementsproeven worden verreden over de bochtige asfaltwegen in de heuvels van Tarragona. De Rally Catalunya staat er om bekend dat het de snelste asfaltrally uit het WRC-kampioenschap is, met prachtige wegen voorzien van een glad wegdek. Vergeleken met de auto’s voor de onverharde evenementen zijn de auto’s voor de Catalunya-rally bijna afgesteld als toerwagens voor het circuit.
Maar de wegen kunnen ook glad zijn door het grint en het stof op de ideale lijn, omdat de rijders iedere bocht afsnijden. Dit zal hoge eisen stellen aan het inschattingsvermogen van de coureurs. 

De klassementsproeven in de eerste en de derde omloop zijn gelijk aan die uit het verleden. De vier proeven (SS8, 12 /Coll Del Grau en SS 10, 14 /La Serra d’Almos) uit de tweede omloop zijn voor iedereen volledig nieuw en kunnen als scherprechter fungeren. De Suzuki-rijders hebben hier sinds 2005 overigens niet meer gereden.

Suzuki-rijders Urmo Aava, momenteel op kop in het kampioenschap, en P-G Andersson, tweede in de rangschikking, nemen aan deze rally deel met een Suzuki Swift Super1600, geprepareerd en ingezet door Suzuki Sport Europe. Ook Jaan Molder brengt een Swift Super1600 aan de start.

De Rally Catalunya start op 4 oktober om half acht ‘s avonds aan het strand in Salou. De totale lengte van de rally is 1.359,96 kilometer en bestaat uit achttien klassementsproeven, met een totale lengte van 352.87 kilometer. De finish is op 7 oktober, ook in Salou.


    


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
d56c7b
Onthoud mijn gegevens!