Rally nieuws: 'SUCCESVOLLE WINTER TRAIL VOOR SERVÉ EN XAVIER MAASSEN'VADER EN ZOON GAAN MET DRIE TROPHY’S NAAR HUIS IN KLASSIEKE RALLY

LANAKEN, 04 FEBRUARI 2008 – Servé en Xavier Maassen hebben ‘The Winter Trail’ uitstekend doorstaan. In deze klassieke rally reden vader en zoon bijna foutloos over de rallypaden in Tsjechië, Polen en Oostenrijk en gingen bovendien met drie medailles naar huis.

Ze werden winnaar met de Sunbeam Avenger in de klasse tot 1.600 cc, wonnen de ‘Trophy van beste rookie’ en waren eveneens verkozen tot beste familieteam! Servé en Xavier hebben inmiddels de smaak te pakken. Het duo heeft van de organisatie inmiddels startnummer 31 toegewezen gekregen en zullen hiermee volgend jaar aan de start verschijnen.

Servé Maassen, die in het verleden Nederlands Kampioen werd met een Sunbeam Avenger 1600 cc in groep 1, nam samen met zijn zoon Xavier Maassen, bekend uit de World Series by Renault, deel aan de achtste editie van ‘The Winter Trail’. Omdat Servé toen precies 30 jaar geleden vele successen behaalde met de Sunbeam en Xavier 10 jaar actief is in de autosport, hadden ze symbolisch het startnummer 30 van de organisatie gekregen. Op 27 januari startte het duo met hun speciaal geprepareerde Sunbeam Avenger in het centrum van de Tsjechische hoofdstad Praag.

Terwijl Xavier tijdens de specials achter het stuurtje kroop, nam Servé de verbindingsroutes voor mijn rekening. Vader en zoon raakte bijzonder snel op elkaar ingespeeld en kwamen na de openingsdag als zesde over de finish. Dag 2 voerde van Brno naar Olomouc. Het duo ging op deze special nog voortvarender te werk en kwam als eerste over de meet. Een uitstekende prestatie van het tweetal die tal van ervaren teams achter zich liet. Daarna vertrokken ze van Olomouc naar Hradec-Kralove. Ook op de derde dag hielden ze knap stand en wisten hun leidende positie te behouden. Een dag later verloor de equipe met startnummer 30 echter terrein en zakten ze terug in het klassement naar de zesde plaats. Op de vijfde dag wisten vader en zoon de draad weer goed op te pakken en stegen ze opnieuw in het klassement. Terwijl Servé de pacenotes voorlas zette Xavier snelle tijden op de chrono’s. Op de laatste dag van ‘The Winter Trail’ wisten Servé en Xavier daarmee hun positie te consolideren. Na 2.700 kilometer te hebben afgelegd, werden ze in St. Wolfgang als winnaars in de klasse tot 1.600 cc afgevlagd. Ook vielen ze in de prijzen in de categorie ‘Trophy van beste rookie’ en ‘Beste familieteam’.

SERVÉ MAASSEN: “De rally is voor ons uitstekend verlopen. Xavier en ik raakten bijzonder snel op elkaar ingespeeld en lagen zelfs aan de leiding van deze rally in onze categorie. Terwijl de meeste equipes al jarenlang dergelijke evenementen rijden, hebben wij pas voor de eerste keer aan zo’n zware rally deelgenomen. Rally rijden is zeventig procent navigeren en dat ging ons goed af. Ook wist Xavier door zijn ervaringen in de formulewagens veel tijd te winnen op een special stage op het circuit. De Sunbeam Avenger, die volledig is geprepareerd door Classic Car Bodyshop van Maurice Visser, heeft het uitstekend gedaan. Er moest slechts een half litertje olie bij. Naast het sportieve aspect om zo hoog mogelijk te finishen, genoten we natuurlijk ook van de schitterende locaties die opgenomen waren in deze klassieke rally. En ‘s avonds hebben we veel ervaringen uitgewisseld met de andere equipes en kwamen de enthousiaste verhalen van de deelnemers naar boven. We hebben de kneepjes van het rally rijden goed onder de knie gekregen. We hebben inmiddels startnummer 31 bij de organisatie vast laten leggen, zodat we hier volgend jaar mee aan de start zullen verschijnen.” 

Bron: Insight F1 Motorsport Report namens Servé en Xavier Maassen / media Xavier Maassen

    
  


  
  

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
509e3b
Onthoud mijn gegevens!