Rally nieuws: 'Sterk optreden Steijger/Hissink eindigt abrupt op KP13'Het begon zo veelbelovend voor het Drifting Emotions Rallyteam, de Tank S Rally op 16 en 17 maart in de polder. Mark Steijger en Bart Hissink gingen als een kanon van start met hun Mitsubishi Lancer Evo VIII, maar kregen op de dertiende klassementsproef een klapband die hun wedstrijd abrupt beëindigde. De equipe kijkt, ondanks het uitvallen en de materiële schade, terug op een goed weekend.Op vrijdagavond hadden de rallyrijders twee industrieterreinproeven op het programma staan. Steijger en Hissink gingen er vanaf de eerste meters vol tegenaan met hun oranjeblauwe VHD-Evo. Steijger: ‘Het ging van meet af aan erg goed. Op de allereerste proef reden we een gedeelde tiende tijd algemeen en een gedeelde eerste tijd in de klasse N4. De auto voelde goed aan en de samenwerking in de auto verliep perfect.’ Helaas werd de tweede klassementsproef in verband met een oliespoor geannuleerd, waardoor de equipe met het resultaat van de eerste proef naar bed ging.

Zaterdag moesten de deelnemers nog achttien proeven afleggen eer ze over het finishpodium op De Deel in Emmeloord konden rijden. Zover kwam de Drifting Emotions-equipe echter niet. Hissink: ‘We konden de lijn van vrijdagavond op zaterdag doorzetten en kwamen goed mee met de snelste groep N-rijders, Hans Weijs jr. en Peter van Merksteijn. Tot de dertiende klassementsproef, Haatland. We reden op een lang recht stuk toen opeens de rechterachterband klapte. De Evo raakte uit balans, brak uit en stevende overdwars op een boom af. Gelukkig kon Mark de Evo tijdig corrigeren, waardoor we de boom met 174 kilometer per uur rechtsvoor raakten, in plaats van overdwars. De auto is total loss, maar wonder boven wonder hebben Mark en ik alleen wat spierpijn! Dit bewijst maar weer hoe veilig rallyauto’s zijn en hoe goed de rolkooi zijn werk doet.’

De volgende meetellende rally van het groep N-kampioenschap is de Almere Rally, op zondag 1 april. Het rallyteam heeft twee weken de tijd om een Mitsubishi Lancer Evo VII, die al in het bezit is van het team, volledig op te bouwen. ‘We kijken uit naar de volgende wedstrijd. Het vertrouwen in elkaar en in de auto is alleen maar gegroeid. We zijn dan ook supergemotiveerd en kunnen niet wachten tot we weer in actie mogen komen,’ sluit Steijger af.

Kijk voor meer informatie op Driftingemotions.nl

  Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
eeb27f
Onthoud mijn gegevens!