Rally nieuws: 'Sterk deelnemersveld in Hellendoorn Rally'Hellendoorn 13 september - Geen ronde van het Nederlands kampioenschap, maar wel een zeer sterk deelnemersveld.

Minstens tien World Rally Cars staan op vrijdagavond 14 september om 19.00 uur aan de start, met daaronder de Subaru van de gloednieuwe kampioen van Nederland, Mark van Eldik. Ook een echte buitenlandse vedette komt in actie: veelvoudig Belgisch en ex-Europees kampioen Patrick Snijers bindt met een Porsche 911 GT3 de strijd aan op de zestien klassementsproeven in de omgeving van Nijverdal, Hellendoorn en Rijssen.

Voor de 26ste editie van de Hellendoorn Rally kwam er een nieuw en daadkrachtig bestuur. Dat zette samen met de vele honderden vrijwilligers de meest beroemde rally van Nederland opnieuw op de kaart. De organisatie is echter zo nieuw, dat het evenement reglementair (nog) niet kan meetellen voor het Nederlands kampioenschap. Maar als de wedstrijd dit jaar volgens plan verloopt, zal de Hellendoorn Rally naar verwachting in 2008 zijn vertrouwde plek op de kampioenschapskalender weer terugkrijgen.  

Hoewel er dit keer dus geen punten te verdienen zijn voor het Rallyclinic Dutch Open, komt vrijwel de complete nationale top aan de start. Kampioen Mark van Eldik met zijn Subaru Impreza en regionaal favoriet Erik Wevers met zijn Skoda Fabia voeren het rijtje rijders aan dat met een World Rally Car (de Formule 1 van de rallysport) aan de start komt. Jasper van den Heuvel is de favoriet in de Groep N. Met zijn Mitsubishi zorgde hij vorige maand in Duitsland voor een primeur: als eerste Nederlander in de geschiedenis won hij de standaardklasse in een wereldkampioenschapsrally.  

Maar niet alleen van de deelnemers uit eigen land is de interesse voor de Hellendoorn Rally groot. Enkele dagen voor de inschrijvingstermijn sloot, stond er al een twaalftal buitenlandse équipes op de deelnemerslijst. Meest opvallende naam daarbij is die van Patrick Snijers. De Belg, één van de snelste Europese rijders op asfalt, is als geen ander in staat snelheid en spektakel te laten samen gaan, zeker met een Porsche 911 GT3.

Een nieuwe Hellendoorn Rally dus dit jaar, maar wel één waarin al het goede uit vervlogen tijden bewaard blijft.  

Dat betekent starten (vrijdagavond 14 september vanaf 19.00 uur) en finishen (zaterdagavond 15 september vanaf 20.00 uur) in de sfeervolle Manege 't Oale spoor in Hellendoorn, en dat betekent oude vertrouwde klassementsproeven als die bij Luttenberg op vrijdagavond, en het nodige onverhard rond Den Ham op zaterdag.  

Alleen de locatie van het centraal servicepark is gloednieuw: op het immens grote terrein van de firma Ten Brinke op industrieterrein De Mors in Rijssen. Daar én op de klassementsproeven kunnen de toeschouwers op vrijdagavond 14 en zaterdag 15 september genieten van rallysport in optima forma.  

Wie niets wil missen, koopt een informatiepakket en gaat op zoek naar de mooiste plekken langs de klassementsproeven.

Klik hier voor het deelnemersveld.

  

  

    

Reageren

Naam   E-mail Mijn url
Voer onderstaande code hiernaast in:
2954f4
Onthoud mijn gegevens!